Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Samenwerking Nikkelen: Zonnepanelen op Zuid

Onder het toeziend oog van de voorzitter van De Treffers, Bert Janssen, en de directeur van Nikkelen Elektrotechniek, Theo Wijers, heeft wethouder Nelson Verheul vrijdag de zonnepanelen op het dak van het clubgebouw op Sportpark Zuid in gebruik genomen. De stichting Nijerf is eigenaar van het park. Zij streeft naar een verdere verduurzaming van het park waar behalve de voetbalvereniging, ook de cliënten van Pluryn, de judovereniging en het Montessori College gebruik van maken.

Er is ongeveer 1000 m2 aan zonnepanelen door de firma Nikkelen geplaatst. De 292 zonnepanelen kunnen per jaar bijna 80.00 KWh opwekken.

De aanleg was mogelijk met behulp van ondersteuning van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland en de gemeente Berg en Dal. De totale investeringskosten bedragen € 98.000,-, excl. BTW. Door de eerder genoemde subsidie van de Rijksdienst bedraagt de getto-investering € 86.000,-. Toen de gemeenteraad van Berg en Dal bereid bleek om een aantrekkelijke financiering te verstrekken bleek het project haalbaar.

Wethouder Verheul (Coördinatie duurzaamheid) prees de wijze waarop de Stichting Nijerf de verduurzaming van het park oppakt. Want naast de zonnepanelen wordt volop gebruik gemaakt van ledverlichting. De wethouder had ook nog een tip voor de Stichting Nijerf: “Plaats een aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dat is klantvriendelijk en je levert een bijdrage aan een schoner milieu”, aldus de enthousiaste wethouder.