DE TREFFERS BOEKT BELANGRIJKE WINST IN NOORDWIJKERHOUT

Dat de punten hard nodig zijn gezien de klassering op de ranglijst is een understatement. De blijheid van spelers, staf en supporters na de wedstrijd in Noordwijkerhout tegen VVSB bevatten nog een groter understatement. De Treffers won met 0-3 en deed prima zaken op de ranglijst.

Voordat de wedstrijd begon was er eerst een indrukwekkende minuut stilte voor de deze week overleden teammanager van Katwijk, Sander Molenaar. Dit laat het andere licht maar even schijnen dat voetbal niet meer dan een leuke bijzaak is.

Qua historie en prestatie is VVSB een ontzettend lastige uitwedstrijd voor de rood-zwarten. Al moet hierbij aangetekend worden dat er vorig seizoen een gelijkspel behaald werd (4-4) en het seizoen daarvoor zelfs 0-1 gewonnen werd door een rake kopbal van Ken Leemans. In alle wedstrijden in Noordwijkerhout voor deze overwinning wist De Treffers nooit te scoren. Het maximale resultaat was destijds twee keer een 0-0.

De Treffers wist dat het door de eerder die dag behaalde resultaten van de concurrenten goede zaken kon doen bij een overwinning.
De uitploeg was gedurende de gehele wedstrijd sterker dan VVSB. Het was dan ook aan keeper Ruben Valk te danken dat men tot de 60 minuten in de wedstrijd bleef.
Voordat de eerste kans te noteren viel was er vooral veel strijd te bewonderen op sportpark de Boekhorst. De eerste kans was voor de thuisploeg. Buitenspeler El Osrouti zag zijn poging voorlangs het doel van Niels Kornelis belanden.

Amper een minuut na de eerste kans had Niek Versteegen De Treffers op 0-1 moeten zetten. Na voorbereidend werk van Coen Maertzdorf en mistasten van de Sint Bavo defensie kon Niek Versteegen vanaf een meter of drie vrij uithalen. Dit lukte echter kwam de bal boven de deklat terecht.
De laatste kans voor rust was een speldenprikje van VVSB verdediger Fecunda. Hij probeerde Niels Kornelis in de korte hoek te verschalken maar alert optreden van de doelman voorkwam een voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust was er duidelijk maar één ploeg die recht had op de drie punten. Deze ploeg kwam uit Groesbeek.
Zoals eerder in het verslag aangegeven was Ruben Valk in veel gevallen een sta-in-de-weg voor De Treffers voorwaartsen. Tweemaal wist hij een inzet van Coen Maertzdorf te keren en een andere keer was hij er als de kippen bij om Niek Versteegen het scoren te beletten. Tot de 60ste minuut.
Een diepe bal van Pim Balkestein werd goed op waarde geschat door Cendrino Misidjan. Hij ging het duel aan met rechtsback Fecunda en kwam hierbij als winnaar uit de bus. Met een domme handsbal wilde Fecunda nog winnaar worden maar dit werd gezien door arbiter de Winter. Een terechte penalty.
Boy van de Beek stuurde keeper Valk de verkeerde kant op en stuurde zo ook aan op de 0-1 tussenstand.

Door dit doelpunt leek het (minimale) verzet van de thuisploeg gebroken. De Treffers was al beter maar werd vanaf dit moment weinig strobreden in de weg gelegd. Dit resulteerde vijf minuten later zelfs in een verdubbeling van de marge. Coen Maertzdorf gaf een voorzet die nog verlengt werd door een Noordwijkerhoutse verdediger. Door de verlenging kwam de bal precies goed bij Niek Versteegen die hierdoor kon volleren. De volley ging door de benen van keeper Valk en liet het doelnet heerlijk bollen. 0-2.

Trainer Jack Honsbeek van VVSB voerde drie wissels door en ging alles of niets spelen. Het werd het laatste. De solide verdediging van De Treffers gaf geen kansen weg en zag zelfs dat uit een counter het derde doelpunt van de avond aangetekend kon worden. In een counter gaf Niels Wouters de bal diep op Niek Versteegen die de verdediging van VVSB aardig bezig hield. In een scrimmage kwam de bal bij Coen Maertzdorf die niet aarzelde en de 0-3 tegen de touwen aan schoot.

Een geweldig resultaat wat ook geweldig welkom is. Niet alleen gezien de ranglijst maar ook voor het gevoel in de groep. Volgende week komt koploper Katwijk naar sportpark Zuid en gaan we proberen weer een mooi resultaat te behalen.