ZA1 verliest topper tegen VRC

Nadat er al drie wedstrijden op rij waren verloren, was men er op gebrand om de ommekeer te bewerkstelligen. Uitgerekend zou dit dan tegen titelkandidaat VRC moeten gebeuren. In feite moest De Treffers drie punten pakken om mee te doen voor plek 1. Deze keer, door blessure van Menno is gekozen om, nogal gewaagd, met drie man achterin te spelen. Te weten Tijmen, Stefan en Maikel. Op het vier mans middenveld staan Jan, Mike, Luuk en Rick. Voorin Noek, Giel en A1 debutant Ferron Deyghton.

Vanaf het begin wordt er van beide kanten goed gevoetbald. De eerste beste kans in de 12e minuut van VRC wordt gelijk al verzilverd. Oftewel, VRC beleefd een droomstart. De Treffers probeert met name via Ferron om de bakens te verzetten, maar komt niet verder dan twee corners. In de 18e minuut verstapt Maikel zich maar de spits van VRC schiet de bal voorlangs.

De Treffers speelt goed over de vleugels maar vaak zijn de afvallende ballen en de duels voor VRC. Echt gevaarlijk wordt men niet, Noek kan een keer niet goed draaien om uit te halen. Luuk stuurt Giel in de diepte maar zijn voorzet is niet goed. Met name op links houden Giel en Luuk de achterhoede wel behoorlijk bezig.

In de 32e zet Giel goed door en passeert twee man, maar vergeet de bal terug te leggen op Luuk. Drie minuten later krijgt VRC een vrije trap die mooi in de hoek wordt gekruld maar de redding van Jordy is net zo mooi. De Treffers speelt zeker niet slecht maar dat wordt door VRC tot aan de 16 meter toegelaten. Vlak voor rust wordt er nog geappelleerd voor hands maar wordt niet gezien door de scheids. Net voordat we ons op maken om een bakkie te nemen slaat VRC genadeloos toe: 2-0. Dat komt aan.

Na rust komt Job in de plaats van Ferron en schuift Luuk een linie op. De Treffers wil snel de aansluittreffer maken zoals dat zo mooi heet en een goeie combinatie in de 50e minuut geeft Jan de gelegenheid om uit te halen, maar zijn schot gaat naast. In de 53e minuut een gevaarlijke corner van VRC die door Stefan tot een nieuwe corner wordt verwerkt. Wederom wordt de bal strak voor gegeven en Job kan de bal net raken maar beland precies voor de voeten van de VRC speler en die heeft met dit buitenkansje geen moeite. 3-0. Als de wedstrijd al niet gespeeld is dan is het nu wel. Giel krijgt een kans na een trap in de lucht in plaats van de bal door de VRC verdediger, maar mist scherpte. 10 minuten later is het al 4-0.

Menno vervangt Stefan en even later Willem voor Mike. De Treffers krijgt nog wat kleine mogelijkheden maar is niet besteed aan Noek en Luuk. In de laatste minuut moet Jordy nog een uitstekende redding brengen en dat zou teveel van het goede zijn geweest.

VRC is uiterst efficiënt in het benutten van de kansen en derhalve een verdiende overwinning. Volgende week thuis tegen Keizerstad. Wil men nog voor de tweede plek gaan dan zullen de mouwen opgestroopt moeten worden en dan kan men deze keer hopelijk uit de neerwaartse spiraal komen. Kortom er is nog van alles mogelijk.

Opstelling: Jordy, Tijmen, Stefan (Menno), Maikel, Rick, Jan, Mike (Willem), Luuk, Ferron (Job), Noek en Giel.

Wissel: Job, Menno, Willem, Guus en Justin.