De eerste klap is een daalder waard

Het was een enerverend duel: de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, de eerste competitiewedstrijd van De Treffers onder de hoede van Leeroy Echteld. Een duel, dat winnend werd afgesloten. Al was het tegen het eind weer erg penibel. Uiteindelijk werd een 2-1 voorsprong over de eindstreep getild tegenover AFC, dat toch als een van de sterkere ploegen in de tweede divisie wordt gerekend.

Voordat het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Te Kloeze weerklonk, was er volop en terecht aandacht voor Robin Janssen, die voor de 350e keer in het roodzwart uitkwam. Een prestatie, die voor niet veel eerste elftalspelers is weggelegd. Daarna opende De Treffers flitsend. Binnen de minuut werd Jordy Thomassen met een steekpass van Willem den Dekker al voor AFC-doelman Gijs van Zetten gezet, maar zijn schot werd door de Amsterdammer geblokt. Met Den Dekker heeft het middenveld van De Treffers een krachtige speler erbij. En eentje, die ook weet te scoren: in de vijfde minuut nam hij de bal na een afgeslagen hoekschop op de pantoffel om het net te laten trillen. Brian Campman, deze avond ook een van de uitblinkers, leek een kwartiertje later op weg naar 2-0, maar zijn schot belandde in het zijnet. Gaandeweg nam AFC het initiatief over, maar de kansen bleven voor de thuisclub. Met een vlammend schot van Rick Wouters, dat maar net naast ging. AFC kwam er vooral niet doorheen, omdat de roodzwarten al vroeg druk zetten en daarmee een rustige opbouw wisten te verstoren. Op slag van rust kwam het verdiende, tweede Treffersdoelpunt toch op het scorebord. Oussama Bouyaghlafen kroop voor zijn man, die vervolgens niet de bal, maar hem schopte binnen het strafschopgebied. Vanaf 11 meter was Brian Campman trefzeker. Pas in blessuretijd van de eerste helft kwamen de Amsterdammers tot een vermeldenswaardige mogelijkheid: Kenny Teijsseschoot voorlangs.

Het eerste kwartier van de tweede helft golfde het spel op en neer. AFC wist nu wat beter druk te zetten, wat te maken had met het inbrengen van ex-Feijenoorder Splinter de Mooij. Campman was nog dicht bij een doelpunt met een vrije trap, waaruit de bal op de kruising belandde, maar het was toch AFC, dat steeds meer oprukte. Tot geluk van alwat De Treffers een warm hart toedraagt, was met name Kenny Teijsse niet succesvol met achtereenvolgens een schot, dat naast ging en een kopbal uit een hoekschop, die van dichtbij voorlangs het doel vloog. Met een veilige 2-0 voorsprong leek de eindfase in te gaan, totdat in de 85e minuut doelman Niels Kornelis – die tot dan niet echt veel te doen had gehad – werd verrast door een vrije trap van Daniel Maatsen, waaruit de bal achter hem in het doel plofte. Dat was voor AFC het sein om nog eens flink aan te zetten. Diverse scrimmages voor het Treffersdoel volgden en eenmaal moest Kornelis op de doellijn geassisteerd worden, maar de gelijkmaker bleef gelukkig uit. Na 6 lange minuten blessuretijd kon de overwinning gevierd worden!