Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – AFC

Het is weer zover! Na tweeënhalve maand staat zaterdag weer een officiële competitiewedstrijd van De Treffers op het programma. De ploeg van onze nieuwe trainer Leeroy Echteld neemt het op tegen het Amsterdamse AFC. Vorig seizoen kwamen De Treffers en AFC elkaar ook vroeg in het seizoen tegen. In de tweede speelronde werden op sportpark Zuid de punten gedeeld door een 1-1 gelijkspel.  Weet De Treffers zaterdag wel te winnen van AFC?

Voorbereiding

Net zoals bij De Treffers staat er bij AFC ook een nieuwe trainer voor de spelersgroep in de persoon van Benno Nihom. Nihom liep al langer bij AFC rond en was zelfs lid van het bestuur. Aan hem de taak om in de voetsporen te treden van Ulrich Landvreugd. In het debuutjaar van Landvreugd werd AFC kampioen van de Tweede Divisie en in de twee seizoenen daarna was AFC ook boven in de ranglijst te vinden. Vorig seizoen eindigde AFC als zesde. Nihom is in ieder geval behoorlijk aan zijn klus bij AFC begonnen. De eerste oefenwedstrijd in aanloop naar dit seizoen verloor AFC nog met ruime cijfers van FC Den Bosch (4-0), maar daarna bleven de Amsterdammers zeven wedstrijden ongeslagen. Er werd onder meer geoefend tegen de promovendi OFC (2-2) en FC Lisse (3-0).

Mutaties

Bij AFC zijn er zeven nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen. Melvin Platje is de bekendste aanwinst. De 33-jarige aanvaller speelde bij elkaar opgeteld 240 wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie. Hierin scoorde hij 87 keer. In de voorbereiding scoorde hij twee keer. Met Darren Maatsen heeft AFC overigens nog een nieuwe aanvaller overgenomen van competitiegenoot Quick Boys. De Treffers versterkte zich recent nog met aanvaller Oussama Bouyaghlafen en hij schreef in de laatste oefenwedstrijd tegen De Graafschap meteen een assist op zijn naam. Van de overige vijf rood-zwarte nieuwkomers gaf Willem den Dekker in de voorbereiding ook al zijn visitekaartje af. Tegen DVS’33 verzorgde hij de voorzet waaruit de 0-1 viel en tegen GVVV scoorde hij zijn eerste doelpunt in het rood-zwart. Beide ploegen hebben zich naar het schijnt weten te versterken ten opzichte van vorig seizoen en dat betekent dat we ons hopelijk kunnen opmaken voor een mooie seizoensopening op sportpark Zuid.

Eerdere resultaten

De Treffers en AFC hebben inmiddels een rijke onderlinge historie opgebouwd. Vanaf de invoering van de Topklasse in 2010 komen beide clubs elkaar al ieder seizoen tegen. Inmiddels staat de teller op 24 onderlinge wedstrijden. AFC overlegt hierin de betere statistieken met veertien overwinningen tegen zeven overwinningen voor De Treffers. Slechts vier keer werden de punten gedeeld.

Begint De Treffers goed aan het 51e seizoen op rij op het hoogste amateurniveau? Tot zaterdag!

Foto: Proshots