Samen met De Treffers

Nieuws

De bal rolt weer!

De eerste oefenwedstrijd van De Treffers na een pauze van meer dan vier maanden was er een tegen De Graafschap. Afgelopen dinsdag ontrolde dit duel zich voor een select publiek van alleen maar eigen leden en een aantal genodigden op Sportpark Zuid. In een niet onaardig treffen werd het uiteindelijk 1-4 in het voordeel van de superboeren met ambities. Aanvankelijk leek de nederlaag voor de roodzwarten, die nogal wat basisspelers moesten missen, nog ruimer uit te gaan vallen. Na een kwartier stond het al 0-2 door effectief afronden van een tweetal snelle counters door oudgediende Ralf Seuntjes. De thuisclub stelde daar slechts een schot van Kane Keizer, dat maar net over de lat vloog, tegenover. Nadat Treffersdoelman Centen nog een keer een prima redding had verricht, zakte het spel van de Doetinchemmers toch wat weg. Ze heersten nog steeds op het middenveld, maar gevaarlijk voor doel verschenen ze nog nauwelijks. Aan de overzijde liet nieuweling Marlon Versteeg een tweetal veelbelovende mogelijkheden onbenut. De scherpte zal ongetwijfeld nog komen in het resterende oefenprogramma. Ook had De Treffers wat pech, omdat de scheidsrechter van dienst tot twee keer toe niet bereid was een strafschop toe te kennen in situaties, die zich daar voor het (eigen) publiek wel toe leenden.

In de tweede helft kon Hamdaoui er met een lob over de toch lange Centen 0-3 van maken. De Groesbekers lieten zich niet helemaal onbetuigd. Een kwartier voor tijd draaide Ifra Sowfraai weg van zijn directe tegenstander en knalde de 1-3 binnen. Tien minuten voor tijd kreeg De Graafschap wel de strafschop, die de thuisclub eerder was onthouden. Konings zorgde vanaf de penaltystip voor de 1-4, die tevens eindstand was. Daarin kon ook een schot van Jep van Dijck, dat door doelman Rody de Boer werd gepareerd, geen verandering meer brengen.

Maar de bal rolt weer en dat is voorlopig het belangrijkste!