Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Coronamaatregelen tot en met 26 jaar versoepeld maar geen herstart van de competitie

Beste Treffersleden,

Afgelopen dinsdag kondigde de regering een beperkte versoepeling van de coronamaatregelen aan voor teamsporters tot en met 26 jaar. Doordat een deel van de maatregelen wel is verlengd, heeft de KNVB gisteren aangekondigd dat de seniorencompetities in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet meer worden hervat. De competitie is, met de noodzakelijke voorbereidingstijd, niet meer op te starten. Voor de jeugd in categorie A en de competities tot en met onder 23 staat dit nog open. In maart valt hiervoor de beslissing. Wat betekent dat alles voor De Treffers?

Versoepeling maatregelen teamsporters tot en met 26 jaar
Er mag vanaf 3 maart weer in teamverband getraind worden door jongeren tot en met 26 jaar en dat is goed nieuws. Ook onderlinge wedstrijden zijn dan toegestaan zonder de regel van 1,5 meter. Van competitie spelen is echter nog geen sprake. Spelers worden door hun leiders / trainer op de hoogte gebracht van het vervolg. Over trainingsschema’s en oefenwedstrijden informeren we iedereen via de reguliere kanalen zodra er aankondigingen of wijzigingen zijn.

Deze beperkte versoepeling houdt niet in dat eerdere maatregelen op Sportpark Zuid niet meer nodig zijn. De belangrijkste regels nog even op een rij:

  • Houd altijd de 1,5 meter maatregel in de gaten.
  • Kleed je thuis om, douche thuis en neem water mee naar de training. De kantine en kleedkamers blijven voorlopig dicht.
  • Draag in de omgeving van de beheerder / medische ruimten een mondkapje.
  • Het sportpark is alleen toegankelijk voor de trainingen, onderlinge wedstrijden en in dagtijd voor recreatief spel van de jeugd. Toeschouwers zijn bij de trainingen niet toegestaan.
  • Ouders zetten hun kinderen af bij de poort.
  • Het sportpark sluit uiterlijk om 20.45 uur in verband met de huidige avondklok.

Niet hervatten seniorencompetities
Doordat de competities vanwege de coronamaatregelen niet hervat kunnen worden zal er dit seizoen geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 wordt gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21. De Treffers komt dus volgend seizoen uit in de welbekende tweede divisie.
Er wordt door de KNVB gekeken of er animo is voor een alternatieve kleinschalige regionale competitie; de KNVB Regio Cup. Op dit moment is nog niet te zeggen of dit doorgaat en of het tegen die tijd mogelijk is om publiek toe te laten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur De Treffers