Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Bram Zwanen maakt de overstap naar De Treffers

De Treffers heeft zich voor het aankomende seizoen verzekerd van de diensten van aanvallende middenvelder Bram Zwanen. Hij maakt de overstap van Gemert en speelde voorheen bij Helmond Sport.

De 22-jarige Bram begon met voetballen bij ASV’33 uit zijn geboorteplaats Aarle-Rixtel. Al op de leeftijd van 10 jaar maakte Bram de overstap naar de jeugdopleiding van Helmond Sport. Hier doorliep hij de gehele jeugdopleiding en vervolgens maakte hij in 2017 zijn debuut in het eerste elftal. In totaal verdedigde de middenvelder 54 keer de rood-zwarte kleuren van Helmond Sport (vijf goals en vier assists) en hij ziet er naar uit om het rood-zwarte tricot van De Treffers aan te trekken. Bram: ‘’De Treffers volgde mij blijkbaar al tijdens mijn periode bij Helmond Sport en ze hebben me ook bij Gemert zien spelen. Ik had een positief gevoel bij de club na het eerste gesprek en De Treffers is natuurlijk ook een grote club in het amateurvoetbal. Ik zie het daardoor echt als een mooie stap omhoog die ik niet voorbij wilde laten gaan.”

Tijdens zijn eerste twee seizoenen bij de eerste selectie van Helmond Sport speelde Bram 44 wedstrijden waarvan 34 als basisspeler. Het seizoen 2019/2020 was helaas een minder groot succes. Bram: “Ik startte het seizoen als wisselspeler en kreeg wat last van mijn lies. Omdat ik na een aantal goede invalbeurten met twee goals en één assist voor mijn gevoel dicht bij een basisplaats was, heb ik ondanks de pijn door gevoetbald. Uiteindelijk heb ik daardoor een ontsteking opgelopen en was ik drie maanden geblesseerd. Toen ik terugkeerde van mijn blessure heb ik nog een kleine blessure aan mijn enkel gehad waarna het seizoen werd afgebroken vanwege het coronavirus.’’ De aanvallende middenvelder mocht op amateurbasis blijven bij Helmond Sport maar Bram koos ervoor om zijn maatschappelijke carrière voorrang te geven.

Na vier competitiewedstrijden voor Gemert in de zondagse Derde Divisie (één assist) is de middenvelder met zijn stap naar De Treffers en dus de Tweede Divisie alweer een niveau dichter bij het profvoetbal. Bram: “Het is niet per se een doel om weer de stap naar het betaalde voetbal te maken. Ik focus me voor volgend seizoen volledig op De Treffers en vanzelfsprekend hoop ik zoveel mogelijk te spelen en van waarde te zijn met goals en assists. Daarna zien we wel hoe het loopt.”

Tot slot noemt Bram de doelstelling om met De Treffers in het linkerrijtje te eindigen. Bram: “Ik heb vernomen dat het afgelopen, afgebroken seizoen minder goed was begonnen. Daarna heb ik even gekeken naar de resultaten van de voorgaande jaren en toen zag ik dat De Treffers eerder in het linkerrijtje van de Tweede Divisie is geëindigd. Voor het volgende seizoen moet dat dus ook minimaal de doelstelling zijn vind ik. Maar, allereerst hoop ik dat de huidige crisis snel voorbij is en alles weer snel normaal wordt.”

Wij wensen Bram veel succes en plezier met zijn verblijf bij De Treffers!