Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Coen Maertzdorf gaat voor tiende seizoen in het rood-zwart

Coen Maertzdorf heeft zijn contract bij De Treffers met één seizoen verlengd. De aanvaller speelt al vanaf het seizoen 2014/2015 op Zuid en is niet meer weg te denken in het rood-zwart. Coen is alom geliefd binnen onze club en uitgegroeid tot een boegbeeld van De Treffers. In totaal droeg Coen al 230 competitiewedstrijden het shirt van De Treffers waarvan 184 keer als basisspeler.  

Na zo’n lange periode bij onze club hoeft Coen vanzelfsprekend niet meer uit te leggen wat zijn gevoel bij De Treffers is. Coen: “Ik heb het inderdaad nog uitstekend naar mijn zin bij De Treffers en de verlenging was zo rond. Toch heb ik maar voor één seizoen getekend, want ik word volgend jaar al 30 en dan beginnen de jaren toch langzamerhand te tellen.”

Coen speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden, waarvan zeven als basisspeler en scoorde vier doelpunten.  Het seizoen begon voor Coen voortvarend met zes basisplaatsen en drie doelpunten. De aanvaller liep vervolgens een lichte bovenbeenblessure op en kwam toen even buiten de basiself terecht. Coen: “Het team bleef goed draaien tijdens mijn blessure en daarna moet je gewoon weer vechten voor je plek. Dat is ook goed, want dat houd iedereen scherp.”  Voor Coen is het daarom duidelijk dat het huidige team de beste selectie is sinds hij speler van De Treffers is. “In het eerste jaar van de Tweede Divisie hadden we ook een goede ploeg, maar nu is de selectie nog breder en maken spelers die invallen ook vaak het verschil”, aldus de aanvaller. “Ook de rol van de trainer is natuurlijk belangrijk. Deze week trainen we bijvoorbeeld vier keer. We zijn topfit, de trainer is tactisch erg sterk en dat betaalt zich uit op het veld”, zo vervolgt Coen. 

Coen kijkt al met al enorm uit naar de rest van het seizoen en daarna. Coen: “De doelstelling is nu wat mij betreft om minimaal in de top 5 te eindigen, maar de ambitie is natuurlijk het hoogst haalbare. Omdat we daar nu staan, gaan we er alles aan doen om de eerste plaats vast te houden!” Tot slot heeft Coen nog een persoonlijke doelstelling in gedachten. Coen: “In de kantine hangt een overzicht van de topscorers aller tijden. Op dit moment heb ik 41 doelpunten en ik heb er nog negen nodig om aan de topscorerslijst toegevoegd te worden, dus daar ga ik voor!

Wij wensen Coen veel succes en plezier de komende anderhalf jaar bij De Treffers!