Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing OFC – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen OFC. De ploeg uit Oostzaan werd vorig seizoen kampioen van de Derde Divisie Zondag met 61 punten. Voor het eerst in de 90-jarige geschiedenis van de club speelt de club daardoor dit seizoen op het hoogste amateurniveau. Met negen punten uit zestien wedstrijden hebben de geel-zwarten echter nog geen succesvol seizoen en zijn ze op dit moment de hekkensluiter.

OFC

OFC zal voor velen een onbekende naam zijn. Vanaf de oprichting in 1932 speelde club tot en met 2009 vrijwel onafgebroken in de vierde klasse. In dat jaar promoveerde de club naar de derde klasse en het laatste decennium kende de club een flinke opmars in het amateurvoetballandschap. In 2012 werd OFC kampioen van de derde klasse en in het jaar daarna volgde meteen weer een kampioenschap. Via de nacompetitie volgde de derde promotie in drie jaar en daardoor speelde OFC in het seizoen 2014/2015 in de Hoofdklasse. Na twee jaar in de Hoofdklasse en zes seizoenen in de Derde Divisie (waarvan twee afgebroken seizoenen) volgde dus de kroon op een succesvol decennium met de promotie naar de Jack’s League.

Vorm

OFC behaalde uit de laatste vijf wedstrijden vijf punten. Een nederlaag tegen Noordwijk werd gevolgd door een gelijkspel tegen Scheveningen, waarna er een nederlaag volgde tegen Quick Boys. Tegen Quick Boys ging de ploeg echter pas in de blessuretijd ten onder en dat heeft klaarblijkelijk vertrouwen gegeven. Twee weken geleden won OFC namelijk met 3-1 van Excelsior Maassluis en afgelopen week speelde OFC dankzij twee doelpunten in de blessuretijd met 3-3 gelijk tegen AFC. Door deze serie heeft OFC weer wat aansluiting gevonden met de promotie/degradatie plekken. De concurrenten in strijd tegen degradatie waren eerder namelijk helemaal uit het oog verdwenen nadat er zeven wedstrijden op rij (met de doelcijfers 4-26) gingen verloren.

Selectie OFC

Afgelopen zomer haalde OFC veertien nieuwe spelers, waaronder twee nieuwe keepers. In de eerste negen wedstrijden kreeg de negentienjarige Ischa Bouwman de voorkeur van trainer Pieters Mulders. De laatste zeven wedstrijden staat de andere keeper, Daniel Agyei, onder de lat. Ondanks de keeperswissel heeft OFC nog steeds de meest gepasseerde defensie met 44 tegendoelpunten.   Van de overige nieuwelingen zijn middenvelder Fouad Belarbi (ex-AFC) en verdediger Maxwell Frimpong de enige twee die in het gros van de wedstrijden een basisplaats hadden. De grote blikvanger van OFC is dit seizoen spits Niels Butter. Hij scoorde al acht keer en is voor volgend seizoen vastgelegd door IJsselmeervogels. De laatste vier wedstrijden heeft Niels Butter in de aanval gezelschap gekregen van Niels Springer. Springer werd vorig seizoen topscorer van OFC met veertien doelpunten. Vanwege een blessure miste hij het eerste deel van de competitie.  

Met een ongeslagen serie van zeven wedstrijden en vier overwinningen op rij reist De Treffers vol vertrouwen en als favoriet af naar OFC. De recente uitslagen van OFC tegen topploegen Quick Boys en AFC laten echter zien dat de wedstrijd niet zomaar gewonnen is. Graag tot zondag in Oostzaan om de ploeg van Leeroy Echteld te steunen in de jacht op een nieuwe driepunter!