Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Clubicoon Piet Jochoms overleden

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat Piet  (Petje) Jochoms op 92- jarige leeftijd is overleden.

Piet was ruim 80 jaar lid van De Treffers. Hij werd als 10-jarige jongen lid van de club. Tot een paar jaar geleden was hij actief als vrijwilliger. Vooral binnen de jeugdafdeling was hij van grote betekenis. Hij ging langs de deuren om contributie op te halen, was met hart en ziel jeugdleider, coördinator van de jeugd elftallen en organiseerde jeugdkampen en jeugdtoernooien. Hij wordt herinnerd als een zorgzame, geduldige man.

Sinds 2011 was Piet lid van de Maandaggroep. Hij was een trouw en toegewijd  bezoeker van alle thuis- en uitwedstrijden. Voor al zijn activiteiten is hij benoemd tot lid van verdienste van de club en ontving hij een onderscheiding van de KNVB.

De Treffers zat in Piet’s genen. Zijn liefde voor de club heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader was van 1933 tot 1963 penningmeester van De Treffers. Een oom was bestuurslid. Ook binnen zijn eigen gezin heeft de voetbalvereniging altijd een grote rol gespeeld. Zijn vrouw was jarenlang betrokken bij de jeugdkampen en stond in de keuken van het clubhuis. Piet is de vader van onze voorzitter Theo Jochoms. Ook zijn zoon Cor is actief binnen de club.

De afgelopen jaren ging zijn gezondheid achteruit. Zijn zicht en mobiliteit namen met het stijgen van de jaren af. Hij woonde de laatste periode van zijn leven in Kalorama maar bleef ook op een afstand de verrichtingen van zijn club met veel interesse volgen. Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte in de komende tijd.