Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Guus Joppen nieuwe defensieve versterking

De Treffers heeft met Guus Joppen een defensieve versterking vastgelegd voor het komende seizoen. De ervaren verdediger speelde vorig seizoen nog 31 wedstrijden voor Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie. De 33-jarige verdediger kwam twee seizoenen uit voor Roda JC en speelde daarvoor in dienst van Helmond Sport (twee periodes), NEC Nijmegen, Willem II en VVV Venlo. In zijn zestien jaar lange carrière speelde Guus het indrukwekkende aantal van 499 wedstrijden (422 Keuken Kampioen Divisie, 59 Eredivisie en 18 KNVB beker). In de jeugd speelde de geboren Eindhovenaar bij vv UNA en bij PSV. Binnenkort verhuist Guus naar Uden en dus komt hij op korte afstand van De Treffers te wonen. 

Guus had in april al voor het eerst contact met De Treffers, maar destijds ging zijn voorkeur nog uit naar het profvoetbal. “Na het eerste contact met De Treffers is er geen interessante optie voorbij gekomen en daarom ben ik vorige week op gesprek gegaan bij De Treffers. Ik kende De Treffers al als een van de grootse amateurclubs, maar ik was nog nooit op sportpark Zuid geweest. Ik was meteen onder de indruk van de mooie accommodatie en omdat het gesprek ook positief was, zijn we al snel tot een akkoord gekomen. Het mooie natuurgrasveld is ook een echt pluspunt!”

Guus kijkt na zestien seizoenen in het profvoetbal uit naar zijn nieuwe uitdaging. Guus: “Ik heb hoge verwachtingen bij de Tweede Divisie. Ik verwacht dat het misschien fysiek nog wel zwaarder is, omdat in de Keuken Kampioen Divisie tegenwoordig veel talenten spelen en er minder op duels wordt gespeeld. De resultaten in de beker van de laatste jaren laten ook zien dat het verschil tussen de Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie steeds kleiner wordt. Ik heb bovendien begrepen dat Leeroy Echteld een fanatieke trainer is en ik heb er dus zin in om vol aan de bak te gaan!” De eerstvolgende oefenwedstrijd tegen Venezia op 1 augustus komt overigens nog te vroeg voor Guus. Daarna heeft de ervaren verdediger ook nog een tijd om helemaal wedstrijdfit te worden, aangezien Guus de eerste twee officiële wedstrijden van het seizoen mist vanwege een openstaande schorsing. 

In het begin van zijn carrière speelde Guus voornamelijk als rechtsback, maar de laatste jaren speelde Guus als centrale verdediger. Guus: “Bij Helmond Sport en VVV ben ik aanvoerder geweest en dus mag er van mij wel leiderschap verwacht worden. Tevens schuw ik de duels niet en hoewel ik niet de grootste ben, heb ik wel een goede timing waardoor ik ook kopsterk ben.” Guus stond jarenlang bekend om zijn verre inworp waarmee hij gevaar stichtte voor het vijandelijke doel. “Als centrale verdediger kom je minder snel in de positie om in te gooien, maar die verre worp zit er ook nog wel in”, zo vult Guus lachend aan. Als doelstelling voor het komende seizoen is Guus tot slot helder: “Ik wil het hele jaar fit blijven, zoveel mogelijk spelen en zo De Treffers helpen om nog een stapje omhoog te maken op de ranglijst. De 60 punten van vorig seizoen hoop ik minimaal te evenaren.”

Wij heten Guus van harte welkom en wensen hem veel succes bij De Treffers!