Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Ervaren Youri Loen versterkt De Treffers

De Treffers heeft zich versterkt met Youri Loen. De 32-jarige middenvelder heeft voor één seizoen getekend op sportpark Zuid. Youri begon met voetballen bij sv Orion in Nijmegen en maakte op 10-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van NEC. Hier doorliep hij de hele jeugdopleiding en uiteindelijke speelde hij zes wedstrijden voor NEC in de Eredivisie. In zeven seizoenen daarna speelde de linksbenige middenvelder in totaal 199 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor FC Dordrecht, Sparta, Fortuna Sittard, FC Emmen en Almere City. In deze wedstrijden scoorde Youri 23 keer en gaf hij 31 assists. 

Vanaf oktober 2020 ging Youri enkele buitenlandse avonturen aan in achtereenvolgens Griekenland, Finland en Malta. Aankomend seizoen verdedigt Youri dus het rood-zwart van De Treffers en daar kijkt hij erg naar uit: “Ik ken De Treffers natuurlijk omdat ik uit de buurt kom en het een hele grote amateurclub in de regio is. Mijn vader is er zelfs nog trainer geweest van de A1. De Treffers heeft me al vaker gepolst en afgelopen week heb ik een kijkje in de keuken genomen (vier trainingen en één helft in de oefenwedstrijd tegen Hercules). Dat beviel me erg goed en dus ga ik er alles aan doen om successen te boeken met De Treffers!”

Youri komt het beste tot zijn recht als linker controlerende middenvelder en noemt zijn traptechniek als grootste wapen. Youri: “Ik breng veel voetballend vermogen mee en daarnaast nam ik bij veel clubs de standaardsituaties. Daarnaast heb ik de nodige ervaring en hiermee verwacht ik van waarde te worden voor De Treffers.” Vorig seizoen eindigde De Treffers op de vijfde plaats in de competitie en dat brengt vanzelfsprekend verwachtingen met zich mee. Youri: “Het grootste gedeelte van de selectie is intact gebleven. Verder ken ik van mijn tijd in de Keuken Kampioen Divisie onder andere Ricardo Ippel, Jordy Thomassen, Torino Hunte en Gavin Vlijter. Ik ben er dus van overtuigd dat we een goede selectie hebben en weer voor de top 5 kunnen gaan. Hier wil ik zo’n groot mogelijk aandeel in hebben!”

Tot slot is sportpark Zuid bekende grond voor Youri omdat hij op ons sportpark een vreselijke blessure heeft opgelopen. In 2012 brak Youri in een oefenduel met NEC tegen De Treffers zijn scheen- en kuitbeen. Youri kijkt daar nuchter op terug: “Het is inmiddels al meer dan 10 jaar geleden en dat heb ik dus een plekje gegeven. Desalniettemin, het is een mooie kans om die ene mindere herinnering aan sportpark Zuid komend seizoen in te wisselen voor hopelijk heel veel mooie momenten!” 

We heten Youri van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes!