Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Aftrap Vitaliteitsprogramma met gezellige wandeltocht

Op zondag 13 juni vond de wandeltocht plaats langs alle locaties waar De Treffers ooit gehuisvest was. Deze zogenaamde History Walk liep langs de Van De Veldeweg, Herwendaalsehoek, De Bieselt, het Herwendaal / Koepel om uiteindelijk na tien kilometer weer op Sportpark Zuid te eindigen. De warmte werd vermeden door vooral in de bossen te lopen. Deelnemers waren er goed op gekleed.

De organisatie van de wandeltocht was in handen van Wim Nillessen en Hennie Cillessen, waarvoor uiteraard dank! Beiden zijn actief bestuurslid van wandelsportvereniging De Bosbesjes, dus het wandelen zit hen in het bloed. Omdat het organiseren van grote wandelevenementen al lange tijd niet is toegestaan konden de heren de organisatie van de History Walk op zich nemen. Hennie: ‘Het was een leuk alternatief voor ons, we kijken uit naar het moment dat er weer meer grote wandeltochten mogen komen en we weer veel wandelaars mogen begroeten’. Hennie is voor de coronacrisis begonnen met het lopen van de tocht naar Santiago de Compostella. Van de 2800 kilometer lange tocht heeft hij er inmiddels 2000 opzitten. ‘Het restant loop ik zeker nog eens uit.’

Onderweg moesten de deelnemers vragen beantwoorden over de historie. Wie was bijvoorbeeld de vroegere beheerder van de speellocatie Herwendaalsehoek? Lastige vragen waar ook wel wat hulplijnen voor werden gebeld. Onderweg speelden de deelnemers nog een behendigheidsspel waar ze de nodige punten mee konden verdienen. En zo kwam er uiteindelijk een winnend team uit. Dat nam, onder genot van een drankje en iets te eten hun prijs in ontvangst. De organisatie kijkt terug op een geslaagde tocht en mooie aftrap van het vitaliteitsprogramma.

Vitaliteitsprogramma
Op 13 juni vond het eerste evenement, de wandeltocht, onder het Vitaliteitsprogramma van Stichting Nijerf op sportpark Zuid plaats. De stichting organiseert in de toekomst steeds meer activiteiten en evenementen vanaf het sportpark die een bijdrage leveren aan de vitaliteit. Aan de activiteiten kan straks iedereen die geïnteresseerd is deelnemen, individueel, met vrienden of collega’s of als bedrijf. De activiteiten worden losstaand van De Treffers op Sportpark Zuid georganiseerd. Meer informatie komt straks beschikbaar via een aparte website en sociale media.