Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

HAN studenten organiseren mountainbike pilot op sportpark Zuid

Mountainbiken is niet meer weg te denken uit de regio. Steeds meer fietsers ontdekken het fraaie mountainbike landschap in en om Groesbeek. Daarom heeft stichting Nijerf het initiatief genomen om ook mountainbikers gebruik te laten maken van de faciliteiten op sportpark Zuid. Voorzitter Bert Janssen: “ We zien meer en meer dat parkeerterreinen in het bos overvol zijn met auto’s die er geparkeerd worden om vanaf daar te gaan mountainbiken. Dit leidt ook tot overlast en wij hebben hier op sportpark Zuid een prachtig parkeerterrein. Sportpark Zuid ligt bijna aan een van de routes van het Mountainbike Netwerk Nijmegen dus is het een uitstekend startpunt voor een mooie tocht”.

Rick Bens, student aan de HAN, heeft de afgelopen maanden in samenwerking met het Mountainbike Netwerk Nijmegen, een enquête onder mountainbikers gehouden en geïnventariseerd waaraan behoefte was. “Uit de enquête kwam heel duidelijk naar voren dat er behoefte is aan goede parkeergelegenheid vlak aan de mountainbikeroutes, dat de meeste fietsers achteraf een versnapering kunnen gebruiken en dat zij het prettig vinden om na afloop hun fiets af te spoelen. Op sportpark Zuid kunnen we aan al deze wensen voldoen. Na afloop van de tocht kunnen fietsers nog even een koffie of wat anders drinken of eten. Ik denk dat we een heel mooi pakket kunnen aanbieden”.

Rick beëindigt binnenkort zijn stageopdracht met het uitvoeren van een pilot mountainbiken vanaf Zuid. Deze pilot vindt plaats op 19 en 20 juni aanstaande. Het terrein van het sportpark is dan vanaf 8:00 geopend. Na terugkomst op het sportpark zullen deelnemers kort geïnterviewd worden zodat er een goede evaluatie van de pilot kan plaatsvinden. Aanmelden is niet nodig.

 

Stichting Nijerf organiseert in de toekomst steeds meer activiteiten en evenementen vanaf het sportpark die een bijdrage leveren aan de vitaliteit. Aan de activiteiten kan straks iedereen die geïnteresseerd is deelnemen, individueel, met vrienden of collega’s of als bedrijf. De activiteiten worden losstaand van De Treffers op Sportpark Zuid georganiseerd. Meer informatie komt straks beschikbaar via een aparte website en sociale media.