Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Zwaar bevochten overwinning De Treffers

SPORTPARK ZUID – Mooie combinaties, hartveroverende acties, tempo, veel tempo, goed keeperswerk, maar ook balverlies, fouten in de opbouw, heftige emoties. Kortom, het was een boeiende wedstrijd afgelopen zaterdagavond. In de eerste helft was Jong Sparta de bovenliggende partij. In de tweede helft was dat De Treffers. De roodzwarten trokken uiteindelijk aan het langste eind door een fluwelen trap van invaller Youri Loen. De Treffers – Jong Sparta: 2-1.

Na vier minuten al lag de bal in de touwen, zij het aan de verkeerde kant. Een pass vanuit de Spartaanse verdediging kwam via een ongelukkig balcontact van Ricardo Ippel terecht bij Dean Zandbergen, die vrij kon opstomen. Op zijn inzet had doelman Niels Kornelis nog wel weerwerk, maar in de rebound was hij kansloos op de schuiver van Mehmet Yuksel. Na deze tegenvaller ging De Treffers ferm in de aanval en kreeg de ploeg kansen via een kopbal van Tim Waterink, die door doelman Reitmaier over de lat werd getikt en een combinatie, die het leder bij een volledig vrijstaande Willem den Dekker bracht. Zijn inzet was echter te wild, waarna het speeltuig richting de bebouwing aan De Tuier verdween. Snel, heel snel werd duidelijk, dat de Rotterdammers sneller en behendiger waren. De thuisclub kreeg niet de gelegenheid om rustig op te bouwen. Dat leidde dan weer regelmatig tot balverlies en penibele situaties voor Treffersdoel. Het was, dat Vianello en Zandbergen slordig waren en dat Kornelis in bloedvorm stak, een enkele maal op de lijn geassisteerd door Guus Joppen, anders was de voorlopige schade niet tot een doelpunt beperkt gebleven. De Treffers stelde daar weinig tegenover. Een kopbal van Waterink en een schot van Hamdi, beiden naast het doel, waren de nog te noteren wapenfeiten.

De tweede helft. De roodzwarten gingen uit een ander vaatje tappen. Een combinatie tussen de weer onnavolgbare Dkidaken Jordy Thomassen met een pegel voorlangs was een eerste signaal daarvan. En in de 50e minuut stond het dus weer gelijk. Jordy Thomassen besloot een knappe rush met een schuiver naar Gavin Vlijter. Diens lage voorzet vanaf de achterlijn was messcherp en werd een prooi voor de instormende Tim Waterink. De Treffers ging op jacht naar meer en nu was het de Sparta-doelman, die zich wist te onderscheiden. Op een kopbal van Waterink had hij een knappe reactie, waarna het schot van Willem den Dekker over doel verdween. En ook op een inzet van Vlijter had Reitmaiereen antwoord paraat. Aan de overzijde ontsnapte De Treffers aan een tweede Sparta-doelpunt. Rosanas vond Kornelis op zijn weg. Nadat Yassin Hamdi op de rand van het strafschopgebied onderuit gekegeld was, besloot scheidsrechter Dogterom eerst even het voordeel af te wachten. Toen dat er niet was, besloot hij alsnog een vrije trap toe te kennen, dit tot grote verontwaardiging van de Sparta-bank, waar de emoties hoogtij vierden. Youri Loen, even tevoren in het veld gebracht, ontfermde zich over de bal en schoot deze vervolgens loepzuiver in de touwen. Met nog vijf minuten reglementair en vervolgens nog vijf minuten extra tijd werd het nog spannend. In de 92e minuut leek DanoLourens alsnog de gelijkmaker op zijn naam te brengen, maar tot vreugde van het thuispubliek werd deze treffer afgekeurd vanwege buitenspel. En dus konden de roodzwarten uitgeput, maar voldaan, met een 2-1 overwinning de kleedkamer opzoeken.

Klik hier voor de samenvatting

Foto´s Jan Peters: