Zuinig De Treffers wint wéér

De tweede overwinning op rij maakt de start van de competitie voor De Treffers tot dusver tot een geslaagde. Ook tegen GVVV uit Veenendaal was de winst minimaal. De 1-0 zege op Sportpark Zuid was verdiend, maar omdat de roodzwarten na het doelpunt in de eerste helft niet meer afstand namen, bleef het tot het einde toe spannend.

De Treffers begon sterk en zette de tegenstander flink onder druk. Dat resulteerde ook in een aantal goede mogelijkheden. In de tiende minuut kon GVVV-doelman Johan Janssen een schot van Jordy Thomassen, aangespeeld door een oprukkende Robin Janssen met moeite tot hoekschop verwerken. Twee minuten later was Thomassen nog dichter bij een doelpunt: de bal kwam voorbij de tweede paal op het hoofd van Gavin Vlijter, die prima terug kopte op Thomassen, diens kopbal kon slechts met een katachtige redding door Janssen onder de lat uit getikt worden. Het was spijtig te moeten constateren, dat de thuisclub dit offensief niet vol wist te houden. Na zo’n twintig minuten kregen de Veenendalers wat meer greep op de wedstrijd. In de 27e minuut beoordeelde een doodvrij staande Mats Grotenbreg de bal uit een hoekschop verkeerd, anders was zijn kopbal niet voorlangs gegaan. En tien minuten later had Danny de Leeuw zijn ploeg zo maar op voorsprong kunnen zetten, toen hij de bal uit een hoge voorzet ineens op de lat knalde. Vijf minuten voor rust viel het doelpunt ineens aan de andere kant. Scheidsrechter Winkel liet een vermeende overtreding van Ippel op Oostinjen onbestraft, de bal kwam bij Gavin Vlijter terecht, die aan een solo begon en daarbij verschillende tackles ontweek. Zijn daarop volgende schot leek houdbaar, maar werd door doelman Janssen compleet verkeerd beoordeeld en dus was het 1-0. In de tweede helft werd het spel er niet beter op, maar waren de kansen toch grotendeels voor De Treffers. De inzet van Thomassen, die door de verdediging slecht werd weggewerkt en aan Ricardo Ippel de kans gaf om naast te schieten. De kopbal van Bryan Sirvania uit een hoekschop net naast. De van richting veranderde vrije trap van invaller Leroy George, die net over de kruising verdween. Daar stonden schoten van Haouat en Oostinjen tegenover, die ook niet doeltreffend bleken. Het werd een beetje een hots-knots wedstrijd, die in de 90e minuut (scheidsrechter Winkel liet daarna nog vijf minuten doorspelen) eigenlijk beslist had moeten zijn. Bij een uitval van De Treffers won de ingevallen Coen Maertzdorf het duel van zijn directe tegenstander en zette daarmee zijn collega George volledig vrij voor doel. Een niet te missen kans, maar George schoot desondanks over. En dus bleef het tot het eindsignaal het vroeger al vaak op Sportpark Zuid beoefende billen knijpen. Geen fraaie, maar wel spannende wedstrijd bracht uiteindelijk opnieuw succes voor De Treffers.