Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Noordwijk – De Treffers

De Treffers speelt op aanstaande zaterdag 18 september een uitwedstrijd bij vv Noordwijk. Door de overwinning van afgelopen week op GVVV beleeft De Treffers de beste start van het seizoen sinds jaren. Met acht punten na vier wedstrijden staat de ploeg van trainer Jan de Jonge 5e. Noordwijk behaalde vier punten in de eerste vier wedstrijden en staat 13e.

Weinig verschil in coronaseizoenen

In het seizoen 2019/2020 waren De Treffers en Noordwijk twee echte middenmoters. Toen de competitie werd stil gelegd na 24 wedstrijden stonden de rood-zwarten 9e en de rood-witten één plekje lager. De ploeg van trainer Kees Zethof verdeelde het aantal overwinningen, remises en nederlagen daarnaast keurig over deze 24 wedstrijden. De snelle rekenaar weet dan al dat Noordwijk 32 (8 x 3 punten en 8 x 1 punt) behaalde. De Treffers had drie punten meer. In de competitie van vorig seizoen waren de verschillen tussen De Treffers en Noordwijk ook minimaal. Na vijf wedstrijden had De Treffers twee punten verzameld en de Zuid-Hollanders drie. Ondanks deze minimale verschillen op de ranglijst was het verschil in de laatste (en pas tweede) wedstrijd tussen De Treffers en Noordwijk heel groot. Op sportpark Duinwetering verloor de ploeg van trainer Jan de Jonge op 30 november 2019 met 4-1 en dit was de grootste nederlaag van het seizoen.

Sterkhouders teruggekeerd terug van blessures

Ook Noordwijk beleeft dus, zij het in mindere mate dan De Treffers, een betere seizoensstart dan vorig seizoen. Een verschil met vorig seizoen is dat verdediger Rob Overvliet en middenvelder Thomas Reynaers zijn teruggekeerd van een blessure. De sterkhouders speelden vorig seizoen geen minuut. In het seizoen 2019/2020 en in het seizoen daarvoor, toen het kampioenschap in de Derde Divisie Zaterdag werd binnengehaald, stonden beide spelers bijna steevast in de basisopstelling. Reynaers miste in deze twee seizoenen drie wedstrijden en Overvliet vijf. Naast deze twee spelers verdedigt aanvoerder en Noordwijk-icoon Emiel Wendt ook nog steeds de rood-witte kleuren. In de ruime overwinning van Noordwijk op De Treffers van twee seizoenen geleden waren Wendt en Reynaers twee blikvangers. De boomlange spits Wendt kopte twee keer raak uit een corner van Reynaers. Overigens zijn ook Sander Bosma, Dylan Rietveld en Raïes Roshanali al enige jaren bekende namen op sportpark Duinwetering. Keeper Lars Jansen, verdediger Joost van den Boogaard en aanvaller Youri de Winter zijn de nieuwelingen die een basisplaats hebben veroverd.  

Achterstand weggewerkt

In alle vier competitiewedstrijden kwam Noordwijk dit seizoen op achterstand. Tegen HFC (1-0) en TEC (1-3) kon de schade niet gerepareerd worden. In de derde wedstrijd nam IJsselmeervogels ook een voorsprong maar hierna was de ploeg van trainer Kees Zethof de betere en liep Noordwijk uit naar een 3-1 voorsprong. In de laatste minuut viel nog de 3-2. Vorige week keek Noordwijk al na zes minuten tegen een 2-0 achterstand aan op bezoek bij Jong FC Volendam. Emiel Wendt en Dylan Rietveld stelde gedeeltelijk orde op zaken. Gezien de kansenverhouding over de gehele wedstrijd waren de rood-witten echter de enige ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en dus lieten de rood-witten twee punten liggen.

Algemene informatie

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is de heer Lorenzo Caïro. Het arbitrale kwartet wordt gecomplementeerd door de heren Westenberg, Veen en Van der Vrande. Lees hier de bezoekersinformatie van de wedstrijd.