Zevenklapper als slotakkoord

SPORTPARK ZUID – Met een eclatante 7-1 overwinning op OFC besloot De Treffers het seizoen 22-23. Met iets meer precisie had het winst in de dubbele cijfers kunnen zijn, maar het was begrijpelijk, dat de roodzwarten in het tweede deel van de wedstrijd op deze warme zomermiddag wat gas terugnamen. Het krachtsverschil was ook te wijten aan het feit, dat de ploeg uit Oostzaan verschillende basisspelers moest missen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Visser was het éénrichtingsverkeer richting doel van Daniel Agyei. Het was een wonder, dat het nog tien minuten duurde, voordat het eerste doelpunt viel: Dkidak leverde een loepzuivere voorzet af, die door Bouyaghlafen werd binnen gekopt. Weer tien minuten later viel de 2-0. Willem den Dekker lepelde de bal voorbij de tweede paal, met het hoofd werd de bal weer voor doel gebracht, waar Rick Wouters bij de tweede paal scoorde. Het was, dat Coen Maertzdorf  nog even wachtte met het derde doelpunt. Zo miste hij op een haar na op een voorzet van Wouters. En toen, bij de eerste de beste aanval van OFC plofte de bal uit een als voorzet bedoeld schot van Niels Butter achter de verbouwereerde Niels Kornelis: 2-1. Lang mocht de vreugde van de Oostzaners over de aansluitingstreffer niet duren, want twee minuten later was de marge weer tot twee opgevoerd. Bryan Sirvania zette voor en Coen Maertzdorf wist nu met het hoofd wel doel te treffen. In de resterende tien minuten voor rust maakte De Treffers er nog twee: na tiki-taka-voetbal kwam de bal bij Coen Maertzdorf, die het voorwerp kwijt leek te raken aan doelman Agyei, maar met een ingreep schoof de meegekomen Campman alsnog de 4-1 binnen. En op slag van rust wist Bouyaghlafen een formidabele voorzet van Tjeu Langeveld op waarde te schatten: ook deze keer was hij met het hoofd doeltreffend.

De tweede helft verliep in een aanzienlijk lager tempo. Om met de woorden van Wim Wijnhoven uit Milsbeek te spreken: het werd een wat gezapig partijtje. Even veerde het publiek op bij een vrije kopkans van Maertzdorf: hij mikte echter op de lat. In de 70e minuut kwam er dan eindelijk een einde aan een glanzende voetbalcarriëre: onder daverend applaus en door een erehaag van spelers van beide ploegen verliet Robin Janssen het veld. Spijtig genoeg werd afscheid met een doelpunt even tevoren nog voorkomen door zijn zwager Maertzdorf, die niet zag dat Janssen achter hem stond om in te koppen. Kennelijk was nu het moment gekomen om nog even een tandje bij te schakelen. Het leverde in ieder geval nog twee doelpunten op. Jordy Thomassen onderschepte een combinatie tussen OFC-spelers, omspeelde de doelman en lobde de bal vervolgens fraai in de touwen. En in de dying seconds kopte Daan van Hees een voorzet van Kevin Toppenberg achter doelman Agyei. Veel kopdoelpunten toonden aan wat er mogelijk is als De Treffers het hoofd gebruikt!

Foto’s Jan Peters (klik om te vergroten)