Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Zes minuten zijn genoeg voor de winst

SPORTPARK ZUID – De toeschouwers moeten niet geweten hebben wat ze zagen. Binnen zeven minuten stond De Treffers al met 2-0 voor tegen Rijnsburgse Boys, toch bepaald niet de minste tegenstander in de Tweede Divisie. Bij die 2-0 bleef het overigens ook gedurende het resterende duel, ook al waren er genoeg kansen op meer.

Uw verslaggever was zijn vaste standplaats nog aan het opzoeken, toen er al viel te juichen. Jordy Thomassen kwam op links goed door de verdediging van de tegenstander en gaf een voorzet, die door Gavin Vlijter gemakkelijk kon worden binnen getikt. Vijf minuten later besloot scheidsrechter Lars van Leeuwen tot het toekennen van een strafschop aan De Treffers. Jordy Thomassen was gehaakt door Daan Walraven, die even tevoren in een duel met Torino Hunte uit balans was gebracht. Dit meevallertje werd door Willem den Dekker zonder aarzelen omgezet in een doelpunt: 2-0. Wat opviel – overigens de gehele wedstrijd – was de felheid waarmee de thuisclub de duels aanging en daardoor ook vaak de bal terug veroverde. Doelman Wesley Zonneveld hield zijn Rijnsburgse Boys nog op de been door schoten van Willem den Dekker en Gavin Vlijter effectief te pareren. In de 26e minuut had hij echter het geluk aan zijn zijde, dat het geen 3-0 werd. Vlijter gaf de bal mee aan Tjeu Langeveld, die slim teruglegde op de volledig vrijstaande Yassin Hamdi. De jeugdige middenvelder – die een prima wedstrijd speelde – schoot jammer genoeg hoog over. Pas tegen het einde van de eerste helft viel het eerste wapenfeit van de gasten uit de bollenstreek te noteren: Niels Kornelis had goed het oog op het schot van Furhgill Zeldenrust.

De tweede helft viel er minder te genieten. De roodzwarten bleven hun best doen, maar een vloeiende combinatie viel nauwelijks nog te noteren. Te veel hoge ballen, die een gemakkelijke prooi waren voor de lange verdedigers uit Rijnsburg. Asante en Ros waren dicht bij de aansluitingstreffer, maar soms met kunst en vliegwerk hield het te ver naar achter lopende Treffers het doel schoon. En het moet gezegd, er kwamen ook weer kansen voor de thuisclub. Maar opnieuw was Wesley Zonneveld heer en meester in zijn doel. Met een tweetal fantastische reddingen belette hij, dat achtereenvolgens Guus Joppen en Willem den Dekker met het hoofd zouden scoren. Uiteindelijk bleef het bij die twee doelpunten uit de openingsfase. Maar die waren wel genoeg voor de winst van De Treffers!

Klik hier voor de samenvatting

Foto’s Erich Snijder (Proshots)