Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys

De Treffers speelt na drie uitwedstrijden op rij eindelijk weer een thuiswedstrijd. Tegenstander Rijnsburgse Boys werd vorig seizoen tweede en is na vijf speelrondes in het huidige seizoen de nummer 11. Dit is een vertekend beeld, omdat de geel-zwarten op basis van verliespunten 7de staan. Omdat de derby tegen Quick Boys werd afgelast vanwege een brand in de cafetaria (gelukkig vielen er geen gewonden) speelden ‘de Uien’ pas vier wedstrijden. Dit leverde twee overwinningen en twee nederlagen op. De Treffers vinden we ook terug in de middenmoot met zeven punten uit vijf wedstrijden. Wie klimt er omhoog op de ranglijst?

Rijnsburgse Boys

De tweede plek van Rijnsburgse Boys vorig seizoen was de beste prestatie sinds de invoering van de Tweede Divisie. Er had echter nog meer ingezeten voor de geel-zwarten. In de voorlaatste speelronde hadden de Bollenstreekbewoners de kans om de koppositie te grijpen, maar dit lieten ze na door een nederlaag bij Jong Volendam. In de laatste speelronde maakte koploper Katwijk geen fout, waardoor de schaal niet op sportpark Middelmors werd uitgereikt maar 3 kilometer verder op sportpark de Krom. Dit seizoen staat er een nieuwe trainer voor de groep in de persoon van Martijn Lagendijk en aan hem de flinke klus om het goede seizoen van vorig seizoen minstens te evenaren. Vorig seizoen begon Rijnsburgse Boys met zeven punten uit de eerste vier wedstrijden, dus wat dat betreft is er met de huidige start van zes uit vier nog geen man overboord. Toch zullen de ambities op sportpark Middelmors verder reiken dan dit. Furghill Zeldenrust is bij Rijnsburgse Boys erg sterk aan het seizoen begonnen. Hij scoorde immers al vier keer. Vorig seizoen stopte zijn teller pas op 20 doelpunten na 34 wedstrijden.

Stand van zaken

Afgelopen zaterdag verloor De Treffers met 5-0 op bezoek bij Scheveningen. De ploeg van Leeroy Echteld spoelde de wrange smaak van deze nederlaag afgelopen woensdag al weg tegen HVCH. De vierde divisionist werd gemakkelijk met 1-3 aan de kant gezet en hierdoor plaatsten de rood-zwarten zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys speelde geen doordeweekse wedstrijd omdat zij vanwege het verdienen van een vervangende periodetitel al geplaatst waren voor de KNVB beker. De laatste wedstrijd van Rijnsburgse Boys was zodoende afgelopen zaterdag tegen ADO’20. Tegen deze promovendus gingen de geel-zwarten verrassend met 0-1 onderuit. De twee overwinningen van dit seizoen werden behaald tegen GVVV (1-4) en Kozakken Boys (2-1). Tussen deze twee wedstrijden door was Spakenburg met 2-0 te sterk.

Eerdere resultaten

De Treffers en Rijnsburgse Boys speelden tot nog toe twaalf keer tegen elkaar. In de wedstrijden op sportpark Zuid houden de ploegen gelijke tred met elkaar. Over negentig minuten bezien wonnen de gasten van zaterdag drie keer en drie keer won De Treffers. In het seizoen 2021/2022 was De Treffers na een spannende penaltyserie de betere in de KNVB beker. Vorig seizoen begon De Treffers erg sterk in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys en de ploeg van Leeroy Echteld kwam op voorsprong door een goal van Willem den Dekker. Door een rode kaart in de eerste helft kantelde het spelbeeld en Rijnsburgse Boys kwam na een uur spelen langszij. Met 10 man had De Treffers nog kansen op de overwinning maar uiteindelijk scoorde Rijnsburgse Boys in de 84e minuut de 1-2.