Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Zaterdag 1 bouwt aan de toekomst

Sinds de “hernieuwde” oprichting van Zaterdag 1 enkele jaren geleden, is de TC-zaterdag (onder leiding van Gerald Langeveld) al intensief bezig dit team naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat er een stabiele en prestatieve zaterdagtak binnen onze vereniging ontstaat. Ook voor onze eigen jeugd is dit een mooie kans om op niveau te blijven spelen in hun eigen club. Met het opheffen van O21 is genoemd streven alleen maar groter geworden en dat hebben de heren van de TC-zaterdag goed begrepen. Er is dan ook volop nieuws te melden over de selectie en dat willen we jullie dan ook niet onthouden.

Allereerst is er een trainerswissel te melden, echter besteden we daar elders op de website wat uitgebreider aandacht aan. Wel kunnen we al verheugd mededelen dat Zaterdag 1 zich flink gaat versterken met een aantal spelers en de meesten ook nog eens met een heden of verleden bij onze club. Hoe mooi is dat!

Met Jaap Smits en Daan Wijnhoven komen er 2 spelers terug die een groot aandeel hadden in het kampioenschap van 2023. Beiden namen even een kijkje in de keuken bij de buren uit de Bredeweg, maar zijn ontzettend gemotiveerd om weer mee te gaan bouwen aan de toekomst van het team. Met het technische spel en scorend vermogen van Daan en de slimme verdedigende kwaliteiten van Jaap, mogen we spreken van een zeer welkome aanvulling.

Uit ons eigen O21 komen Daan Janssen en David Bicentini de gelederen versterken. Daan is een echte clubman die zijn hele jeugd al bij ons speelde en ook nog deel uitmaakte van O21. Deze multifunctionele linkspoot blijft de club dus trouw en daar zijn we ontzettend blij mee. David speelt inmiddels al 2 jaar bij O21 en heeft daarmee goede ervaring opgedaan die Zaterdag 1 goed kan gebruiken. David kan elke positie in de voorhoede invullen en zijn “drive” is een voorbeeld voor velen.

Ook van de andere buurman Rood-Wit komen 2 spelers over. Jorrit Fleuren is er daar één van en met zijn ervaring zal hij mede belangrijk zijn in de ondersteuning van de jonge spelers. Ook Jorrit is woonachtig in Groesbeek en zal opvallen door zijn tomeloze inzet en strijd, zowel als verdediger als middenvelder. Met Mikey Geurts komt er wederom een speler terug die zijn jeugd bij De Treffers heeft doorlopen en evenals Daan en David een verleden bij O21 heeft. Deze zeer behendige technicus kan op meerdere posities uit de voeten en is daarmee een zeer bruikbare speler.

Om de cirkel rond te maken mogen we ook de naam van Glenn Wijnhoven noemen. Hij keert terug op het oude nest waar hij behalve in de jeugd ook nog bij de selectie van Zondag 1 zat. Met zijn ervaring en kwaliteiten zal Glenn het verlengstuk van de trainer worden in het veld en zal als centrale verdediger zeker zijn mannetje staan.

Het kan bijna niet anders dan dat het een heel mooi seizoen wordt voor onze mannen!