Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

ZA1 wint van Redichem

Het is een koud en druilerige november zaterdagmiddag waarbij de veldverlichting al vroeg aangestoken is. Voor de aftrap staan er twee ploegen die al vaak tegen elkaar hebben gespeeld en in deze competitie staan beide er niet rooskleurig voor. Oftewel scherp beginnen is belangrijk. Nou dat was bij De Treffers niet het geval.

De eerste beste aanval in de 3e minuut van Redichem is het al raak. 0-1. En even later wordt de lat geraakt en moet Martijn nog een keer alert zijn. Kortom een slecht begin van de rood zwarten die al na 10 minuten met 0-2 achter hadden kunnen staan.

Na ongeveer 15 minuten heeft De Treffers de wedstrijd onder controle en mag van Redichem vanaf eigen helft opbouwen. Het spel is soms slordig en te traag.

De eerste kans is voor Justin maar zijn schot is nonchalant en mist de goal. Even later wordt Cedric onderuitgehaald en de vrije trap beland weer bij Cedric en vanuit de draai verdwijnt zijn schot net naast.

Het spel wordt beter en in de 21e minuut had een strak schot van Maikel een beter lot verdiend en ook een goeie vrije trap van Cedric verdwijnt net over.

De Treffers trekt de teugels aan mede omdat Ricky naar de rechtsbuiten plek verhuisd en Willem op het middenveld zich mag uitleven.

Een goeie actie van Rick over de rechterkant met een mooie voorzet wordt door (ik meen) Jan in het zijnet gekopt.

Een kopbal van Willem wordt in de 35e minuut goed gepakt door de keeper van Redichem en moet Martijn oppassen met een afstand schot in de 39e minuut.

In de 41e minuut wordt Justin onderuit gehaald rand strafschop gebied maar de zwakke vrije trap van Maikel wordt uiteindelijk corner. Deze corner is de aanleiding tot de 1-1. Strak genomen door Rick knikt de altijd strijdbare Rutger de bal in de touwen. Vlak voor rust kan Jan een pass van Cedric afronden maar ook deze keer beland de bal in het zijnet.

Gauw naar binnen want het is koud en kijkend vanachter het glas komen de boys van Zuid heel anders uit de kleedkamer.

Gelijk vol op de aanval en de kansen aaneen rijgend. Een strakke voorzet van Willem komt Richard een teen te kort. Een volgende actie van Jan veroorzaakt paniek in de achterhoede van Redichem en een schot van Justin wordt gered door de keeper. In de 55e minuut is het dan toch raak. Maikel onderschept de bal en Willem zet door op Justin hij wipt de bal even op en haalt verwoestend uit. 2-1.

De Treffers blijft verzorgd voetbal spelen maar laat wat de teugels vieren maar blijven kansen creëren. Achterin geven Menno, Mees, Rutger en Maikel niets weg. In de 85e minuut maakt Cedric razendsnel de 3-1 en krijgt men nog kansen om verder uit te lopen. Inmiddels hebben Richard en Willem plaats gemaakt voor Stein en Jurgen. Na een slechte start heeft De Treffers zich goed herpakt en met vlagen goed opbouwend voetbal laten zien. Na twee overwinningen op rij is men in de middenmoot terecht gekomen.

Volgende week de wereldreis uit naar Uni VV.

Opstelling:
Martijn, Menno, Rutger, Maikel, Mees, Jan, Justin, Rick, Richard, Cedric en Willem Wissel: Stijn, Jurgen, Vince en Dznan

Doelpunten : 43e minuut Rutger, 55e minuut Justin, 85e minuut Cedric