Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

ZA1 wint van Candia ’66

Zonder echt goed te voetballen verstevigt De Treffers Zaterdag 1 zijn koppositie. Omdat Stefan niet geheel fit was kon Willem vandaag terugkeren in de basis. De bank was minimaal bezet (Justin) maar werd aangevuld door spelers van Onder 19. Ik noem het nog maar de A1. De bank wordt verder gevuld met Mees Bouwmeester, Jurgen Vink en even goed kijken Panchito Rimon of te wel “Pan”. Dat laatste werkt wel wat handiger voor de verslaggever. Alle drie hadden even daarvoor al gespeeld vandaar maar even uitrusten in de zonovergoten dug-out, waar het uit de wind goed toeven was. Een beetje overdreven in beeld gebracht door Alex die zijn getrainde lichaam in een t-shirtje moest tonen. Vooraf gaf Delano al aan dat Candia ’66 met een verdedigend concept zou komen. Er werd gekozen door een drie mans achterhoede met Tijmen, Menno en Maikel.

Ondanks de, in het begin, verdedigende instelling van Candia, was het De Treffers die goed uit de startblokken kwam. In de achtste minuut is het eerste waarschuwingsschot van Mike na goed doorzetten van Job en Luuk. In de 10e minuut wordt Noek gehaakt. De vrije trap van Mike wordt door Luuk goed ingeschat en met een actie legt hij aan. Zijn krullende bal gaat via de lat over.

Na een minuut of 20 schudt Candia ’66 de verdedigende stelling wat van zich af en is af en toe razendsnel in de counter, maar echt gevaar geeft het nog niet. In de 28e minuut een goeie onderbreking door Maikel waarbij een mooie combinatie tussen Job en Jan, Luuk langs de zijlijn kan opstomen, maar hij is te snel voor de rest van De Treffers. Niemand is aanwezig om zijn voorzet af te ronden.

Er sluipen wat onzekerheden in het spel van De Treffers. Dit resulteert in een gele kaart voor Mike en Maikel en mag Menno even later blij zijn dat ie geen gele prent krijgt nadat ie de bal te ver voor zich uit speelt. Ook een verkeerde in pass van Jordi geeft wat onrust. Uiteindelijk weet Candia ’66 niet te profiteren.

Vlak voor rust wordt Job gevloerd, wordt de vrije trap kort op Noek gegeven maar komt net te kort. Na rust wordt Willem gewisseld en kan Pan (Panchito) zijn opwachting maken. En hoe! Zijn eerste balcontact is gelijk al een doelpunt. Een vrije trap wordt door de geheel vrijstaande Menno ingeknikt, de bal wordt door de keeper niet goed verwerkt en legt ‘m (Pan)klaar. Panchito is er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. Dat is nog eens een mooi debuut. Zou mooi zijn als nu Stijn van Ooijen het doelpunt kan aankondigen via de geluidsinstallatie, maar helaas. Candia ’66 gaat meer druk zetten op De Treffers en krijgt in de 52e minuut een dot van kans maar de bal wordt naast geschoven. Candia ’66 probeert het met schoten maar zijn vaak te gehaast of missen richting.

Zo rond de 75e minuut is het kruit een beetje verschoten en neemt De Treffers het over maar is niet echt gevaarlijk. De eerder opgelopen bloedneus van Job begint weer op te spelen en Mees maakt zijn opwachting. Het duurt tot de 86e minuut als Luuk het op de heupen krijgt en de bal kan passen op Noek die weet met dit buitenkansje wel raad en schuift de bal langs de keeper. 2-0. Zonder goed te voetballen zijn de punten weer binnen.

Volgende week de topper uit tegen Redichem. Het is twijfelachtig of dit wel door gaat (grasveld).

Opstelling: Jordi, Maikel, Menno, Tijmen, Job (80e min. Mees) , Willem (46e min. Panchito), Jan, Mike, Rick, Noek en Luuk.

Wissel: Justin, Panchito, Mees, Jurgen.