ZA1 heeft periode in eigen hand

Door het wegvallen van SC Oranje hebben er niet alleen verschuivingen plaatsgevonden in de stand, maar is ook het periode programma aangepast. Waren het eerst drie perioden, zijn het er nu twee.

Aangezien Redichem de eerste periode had in de reguliere periode programma van drie, bleef deze periode titel behouden ondanks het feit (na uitstap SC Oranje) dat in de nieuwe eerste periode De Treffers bovenaan staat. De tweede periode gaat nu tussen Dieren, VRC en Candia ’66. Voor de derde periode is nu de tweede plek in de eindstand van de competitie van belang.

Aangezien Veenendaal dit weekend verloor is deze uitgeschakeld voor de tweede periode maar heeft ook de tweede plek in de eindstand afgestaan aan De Treffers. De uitwedstrijd tegen Uni VV was voor De Treffers een vervelende nederlaag in het huidige seizoen. Op voorhand dus een tegenstander waar iets goeds tegen te maken viel.

Delano, deze keer getooid met een nieuwe bril, zag het vermoedelijk allemaal wat beter. Voor de opstelling was er weinig verrassends aan, behoudens de afwezigheid van Rick (als begeleider mee met de Exchange jeugd naar Engeland) was iedereen fit. Even de langdurig geblesseerde Tim niet meegeteld. Dat betekende dat Willem in de basis stond.

Dat Uni VV onderaan staat was wel te zien uiteindelijk wis men gedurende de wedstrijd geen kans te creëren. Jordi kon deze keer niet alleen zijn mouwen oprollen maar ook zijn korte broekspijpen om van de stralende zon te genieten. De Treffers nam vanaf het begin het heft in handen en nadat Noek (i.c.m. Luuk), Steef en Jan al kansjes hadden gehad was het in de 16e minuut al uitzonderlijk mooi raak.

Nadat Noek zich middels een goeie aanname het spel verleggend naar Luuk, die er vervolgens razendsnel vandoor ging, werd Giel in stelling gebracht door Luuk. Zijn schitterende krul vanaf de hoek van de 16 zou zelfs Bergkamp doen klappen maar helaas deze was niet aanwezig. Des al niettemin een zeer fraaie treffer.

De Treffers gaat onverminderd voort mede omdat het middenveld met strateeg Jan en de onvermoeibare Willem en Job. Zo zie je maar Job ook jij komt naar voren in het verslag. Enkele minuten later kan Noek al de wedstrijd beslissen, komt alleen op de keeper af maar kan alleen gestuit worden door een gele kaart. Een afgeslagen corner geeft Maikel de kans om uit te halen maar zijn schot beland niet tussen de palen zoals een wijs (met nieuwe bril) man dit later mededeelt.

In de 30e minuut kan Tijmen via de flank opstomen zijn pass wordt zoals de Duitser altijd zegt “met volle risico” genomen door Luuk maar de bal gaat over. In de 35e minuut kan Willem zijn uitstekende wedstrijd bekronen maar de keeper van Uni VV is een sta in de weg.

Het is bijna pauze en plots verschijnt er een vliegtuigje met een spandoek “De Treffers Zaterdag 2 kampioen”. Mannen vanaf deze kant proficiat en uiteraard ook De Treffers zaterdag 3 die vorige week kampioen zijn geworden. Top!

In de rust poetst Delano zijn nieuwe bril nog maar eens keer op en maakt duidelijk dat men wat aan de stand moet gaan doen. Dit kan nog wel eens belangrijk worden. Het team komt scherp uit de kleedkamer en een actie van Noek met strakke voorzet wordt net niet door Giel geraakt. Even later had een combi tussen Job, Noek en Giel een beter lot verdiend.

Het spel zakt daarna wat weg en kan Jordi in de 52e minuut toch een keer optreden. In de 64e minuut kan Jan dan de wedstrijd op slot gooien, komt alleen op de keeper af maar zijn lob gaat over. Even later is het dan wel raak en Noek aan Jan zien hoe het wel moet.

Job is wederom de balveroveraar geeft af aan Luuk die razendsnel de bal doorspeelt aan Noek die al op snelheid ligt. Stoïcijns en met een droge schuiver staat de 2-0 op het scorebord. In de 69e minuut raakt Maikel geblesseerd en kan Mike aantreden.

Aangezien het spel is gespeeld wordt Luuk vervangen door Guus en later kan Sander de moegestreden Willem vervangen. De Treffers speelt vrijuit en Job kan zijn goede spel bekronen maar zijn vlammend schot wordt uitstekend gepareerd door de sluitpost van Uni VV.

Noek heeft er nog zin in en in de 85e minuut wordt zijn schot gekraakt en verdwijnt over de keeper in het net. En omdat de eerste doelpunt zo mooi was denkt Giel laten we dan maar in stijl afsluiten en zijn geweldige streep in de 87e minuut bepaald de eindstand van 4-0.

Tja, Menno deze keer sta je niet in het verslag maar dat zegt al genoeg denk ik dan maar. Wel nog even te vermelden de zangtalenten van de trainert die de Groesbeekse Sunstreams uitstekend kan imiteren. Hopelijk geeft dit geen problemen binnen de staf m.b.t, het ander zangtalent Fabian P. (voor de betere lezers onder ons Drs. P).

Volgende week uit tegen Candia’66. Zoals gemeld hierboven kan Candia ’66 nog een periode pakken. Dan moeten VRC en Dieren verliezen en moet Candia’66 winnen van De Treffers.

Kortom een zeer belangrijk duel volgende week.