Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing asv De Dijk – De Treffers

Het laatste competitieduel is aanstaande en hierin staat voor De Treffers handhaving in de Tweede Divisie op het spel. De ploeg van Anton Janssen zal nog eenmaal alles uit de kast moeten halen om ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau te acteren. Een overwinning op het inmiddels gedegradeerde De Dijk volstaat, bij een ander resultaat is men afhankelijk van wat er ondertussen bij de concurrenten gebeurd en moet De Treffers misschien de play-offs in. Het zal hoe dan ook gigantisch spannend worden.

Vorige week verloor De Treffers met 1-2 van Excelsior Maassluis en hiermee kwam een einde aan een reeks van zeven ongeslagen thuiswedstrijden. De nederlaag was verdiend en daarmee ontluisterend te noemen. Door zwak verdedigend werk gecombineerd met aanvallende onmacht stond na 66 minuten spelen een 0-2 stand op het bord. Uit een scrimmage zorgde Joris Janssen nog voor de 1-2, maar daar bleef het helaas bij.

Tegenstander De Dijk won vorige week met 3-2 op bezoek bij de beloften van Jong Sparta Rotterdam. Binnen het kwartier stonden de Amsterdammers op een 2-0 achterstand,  maar amper een kwartier later was deze achterstand alweer ongedaan gemaakt. Lars Raaijen en Adham el Idrissi zorgden voor de knappe comeback. In de 90e minuut schoot Raymond Baten zelfs nog de 3-2 binnen vanaf de penaltystip.

Eerder dit seizoen stonden De Treffers en De Dijk in de eerste wedstrijd na de winterstop tegenover elkaar. In een slechte wedstrijd gingen de rood-zwarten met 2-1 ten onder. Door goals op slag van en direct na de rust kwamen de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong. In de blessuretijd schoot Bas Hendriks nog een vrije trap binnen waardoor de einduitslag werd bereikt.

Een feit waaraan iedereen met een Treffers-hart zich aan vast kan houden is dat de ploeg van Anton Janssen in uitwedstrijden beter presteert dan op het eigen Sportpark Zuid. In het ‘uitklassement’ staat De Treffers op een 11e plaats en op de laatste speeldag kan men zelfs nog klimmen naar de zevende plek. Daarbij komt het feit dat De Dijk op dit moment de slechte cijfers van de competitie overlegd op het eigen sportpark. Desondanks begint de wedstrijd gewoon op 0-0 aanstaande zaterdag, maar hoop doet leven.

Een ander opvallend feit dat we u absoluut niet willen onthouden is dat de ploeg van Jochem Twisker dit seizoen nog geen enkele keer gelijk speelde. Sterker nog, de laatste keer dat een (officiële) wedstrijd van De Dijk eindigde in een gelijkspel was op 15 januari 2017 op bezoek bij OFC. Na wat onderzoek blijkt bovendien dat De Dijk in Nederland de enige club uit de vier hoogste divisies is met deze aparte statistiek. Dit is nog niet alles, ook in de grote voetballanden Italie, Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk is er in de hoogste drie divisies geen een club die dit seizoen nog niet gelijk speelde. Verder dan dit zijn we niet gegaan, de boodschap over deze vreemde statistiek is waarschijnlijk inmiddels duidelijk.

De topscorer van De Dijk is Harry Zwarthoed met acht goals. De helft van deze goals maakte hij in één wedstrijd tegen FC Lienden. Met ook twee goals tegen Achilles’29 is hij behoorlijk op schot tegen de Gelderse tweededivisionisten, het is te hopen dat dit zaterdag niet het geval is.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts. De wedstrijd tussen De Treffers en De Dijk wordt zijn zestiende wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. In de vijftien eerdere wedstrijden deelde Puts 46 gele kaarten uit en één rode kaart als gevolg van twee gele kaarten.

Tot slot is het mogelijk om gratis met de bus af te reizen naar sportpark Schellingwoude voor deze gigantisch belangrijke wedstrijd. Opgeven kan nog altijd door een appje te sturen naar Jeremy Sillessen (06-21181348) of Jos Eikholt (06-46206927). Mailen kan ook naar jos@samenmetdetreffers.nl. Om 13:00u vertrekt de bus (of vertrekken de bussen), de wedstrijd begint om 15:30u.

Wint De Treffers de belangrijkste wedstrijd van het seizoen? Tot zaterdag!