Winst De Treffers roept herinneringen op

Een wedstrijd tegen Quick Boys heeft voor De Treffers nog altijd een legendarische klank. In 1991 werd in de duinen van Katwijk aan zee onder de ogen van Groesbekers, die onder meer in dertien bussen waren meegereisd, het algeheel landskampioenschap veroverd met een tweede overwinning. En ook nu was de winst voor de roodzwarten. De 1-0 zege had zelfs royaler uit kunnen vallen, maar wie maalde daar om, toen na ruim 95 minuten de drie punten mee naar huis genomen konden worden?

De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door De Treffers. Een inzet van Bram Zwanen werd verwerkt tot hoekschop. En vervolgens had doelman Paul van der Helm weinig moeite met een eerste poging van Gavin Vlijter. Maar de eerste echte mogelijkheid was toch voor Quick Boys na een kwartier. Tommy Bekooij lepelde vanaf links een hoge bal voor doel, die door Fernando Lewis maar net werd gemist. Dan deden de Groesbekers het vier minuten later beter. Zwanen zette met een leep lobje Gavin Vlijter voor doel, die via de paal de 0-1 binnen kogelde. Vervolgens gebeurde er tot de rust vrij weinig. De Katwijkers probeerden wel op gelijke hoogte te komen, maar de Treffersverdediging, die nog steeds verschillende basisspelers moet missen, gaf nauwelijks ruimte weg. Pas in de tweede helft moest Niels Kornelis handelend ingrijpen op een inzet van Maatsen. Hij had geluk, dat de weggestompte bal door Ippel kon worden weggewerkt. Na een uur had Gavin Vlijter zijn tweede kunnen en eigenlijk ook moeten maken, maar vrij voor doel schoot hij te gehaast en daarmee ver over. En dus bleef het spannend. Zouden de Groesbekers hun eerste competitie-overwinning kunnen halen? Ook Zwanen slaagde er niet in om Van der Helm te verschalken. Aan de andere kant hadden ook de Katwijkersgeen succes. Gefrustreerd haalde Levi van Duijn in de 78eminuut met een lompe tackle Robin Janssen aan de zijlijn onderuit. En toen sloeg de vlam in de pan. Er ontstond een opstootje, waarbij verschillende spelers geel en genoemde Van Duijn terecht rood kregen van scheidsrechter Vereijken. In de man-meer situatie kreeg De Treffers vervolgens verschillende mogelijkheden om de score te verhogen. Campman dwong doelman Van der Helm uit een vrije trap tot een uiterste krachtsinspanning: de bal werd onder de lat uit getikt. En ook een voorzet van Vlijter had een beter lot verdiend. Vereijken trok vijf minuten extra tijd bij, maar toen was de 0-1 overwinning voor De Treffers dan ook een feit.