Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Wessel Sprangers maakt keepersselectie compleet

Keeper Wessel Sprangers speelt volgend seizoen voor De Treffers. De 25-jarige doelman speelde in de jeugd van Royal Antwerp en Willem II. Vanaf het seizoen 2018/2019 tot en met 2022/2023 keepte Wessel vijf seizoenen voor vv Dongen in de Derde Divisie. In totaal speelde Wessel 95 wedstrijden voor de derdedivisionist. Na het seizoen 2022/2023 ging Wessel een avontuur aan in Amerika. De boomlange keeper ging studeren aan de Gonzaga University en combineerde dit met voetballen bij de Gonzaga Bulldogs.

Wessel: “Door een kennis kreeg ik de kans om naar Amerika te gaan en het was een onvergetelijke ervaring. Met het vliegtuig gingen we onder andere naar uitwedstrijden in San Francisco, Las Vegas en San Antonio. We trainden iedere dag en leefden dus echt als profs.” Hoewel voetbal niet de meest populaire sport in Amerika is, viel het niveau niet tegen. Wessel: “Omdat de teams verbonden zijn aan een universiteit, is de gemiddelde leeftijd vrij jong. Daarentegen speelde ik wel met jongens die onder andere in de jeugdopleiding van Valencia en Werder Bremen hebben gespeeld.”

In totaal leefde Wessel een half jaar in Amerika en in januari keerde hij terug naar Nederland. Wessel: “Toen ik terug was in Nederland kwam ik al vrij snel in contact met De Treffers. Ik heb vervolgens een paar keer meegetraind en dat beviel van beide kanten goed. Ik werd enorm goed opgevangen door de spelersgroep en dat was heel belangrijk voor mij, omdat ik voetbal speel voor mijn plezier. Daarnaast was ik onder de indruk van de faciliteiten. De Treffers straalt echt uit dat het hoort bij de absolute top van het amateurvoetbal.”

Wessel heeft voor één seizoen getekend bij De Treffers en kijkt uit naar komend seizoen. Wessel: “Mijn laatste wedstrijd was in december en hierdoor ben ik enorm gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Ik kijk er naar uit om samen te werken met Niels Kornelis. Hij speelt al jarenlang op het hoogste amateurniveau en is een enorm goede keeper.”

Naast het voetbal bij De Treffers gaat Wessel na de zomer een masteropleiding volgen aan een Nederlandse universiteit  en dus de laatste fase van zijn studie in. We heten Wessel van harte welkom en wensen hem veel succes!