Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing VVSB – De Treffers

Het einde van de competitie komt met de week dichterbij en inmiddels moet De Treffers zich serieus zorgen gaan maken. Na vorige week wordt de vijftiende plaats op de ranglijst bezet en aan het einde van de rit betekent dit nacompetitievoetbal. Er zijn nog acht wedstrijden om dit te voorkomen, aanstaande zaterdag staat de altijd lastige uitwedstrijd bij VVSB op het programma. Dit maakt het verhaal niet vrolijker, maar is wel de harde realiteit.

Vorige week verloor De Treffers met 2-0 op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Het verhaal van de afgelopen weken kwam ook in deze wedstrijd terug, de ploeg van Anton Janssen heeft moeite met het creëren van uitgespeelde kansen en het scoren van goals. Wanneer de tegenstander vervolgens op voorsprong komt blijkt dat het vertrouwen broos is en er is dus nog een lange weg te gaan voor de rood-zwarten.

VVSB speelde vorige week met 2-2 gelijk op bezoek bij Jong Sparta en handhaafde zich daarmee in de subtop. Na een half uur stonden de paars-gelen op een 2-0 achterstand maar in de tweede helft knokte VVSB zich terug. Via goals van Guido Pauw en topscorer Tommy Bekooij werd er nog een punt behaald.

Ten tijde van de eerste confrontatie tussen De Treffers en VVSB dit seizoen was dit een wedstrijd tussen respectievelijk de nummer zestien en vijftien op de ranglijst. Deze wedstrijd werd met 1-0 verloren door een goal van Frans van Niel. VVSB bezet inmiddels de zevende plaats en bewijst daarmee dat het mogelijk is om jezelf op te werken uit de degradatiezone. Bovengenoemde wedstrijd was voor VVSB ook het startpunt waarin het in negen opeenvolgende wedstrijden 22 van de 27 te behalen punten pakte. Hopelijk volgt De Treffers dit voorbeeld in de laatste wedstrijden.

In de vijftien eerdere ontmoetingen tussen De Treffers en VVSB wonnen de rood-zwarten vijf keer. Drie keer werd er één puntje behaald en zeven keer werd er verloren. Een van de remises vond vorig jaar in Noordwijkerhout plaats. Na een knotsgekke wedstrijd stond er uiteindelijk een 4-4 eindstand op het bord. Remy Raterink, Joris Janssen, Robert Mutzers en Rick Verbeek namen destijds de doelpunten voor hun rekening. De oplettende lezer zal zien dat drie van deze (aanvallend ingestelde) spelers in de zomer zijn vertrokken en daarmee is meteen een gedeeltelijke verklaring voor het huidige probleem gegeven.

De eerdere wedstrijd tussen De Treffers en VVSB was toevalligerwijs de eerste wedstrijd van trainer Jack Honsbeek. Hij werd in de week voorafgaand aan deze wedstrijd aangesteld als interim-trainer tot in ieder geval de winterstop. Met bovengenoemde serie zal het niemand verbazen dat er in de winterstop niet is gezocht naar een andere trainer en Honsbeek is inmiddels ook al vastgelegd voor het nieuwe seizoen.

Vorig seizoen leverde VVSB met Tommy Bekooij nog de topscorer van de Tweede Divisie, maar dit seizoen begon hij stroef. In de eerste competitiehelft scoorde Bekooij drie keer. Inmiddels heeft hij zijn vorm weer enigszins hervonden en is hij met tien goals ook dit seizoen de topscorer van VVSB. Daarnaast is spits Guido Pauw een speler om rekening mee te houden, in de laatste zes wedstrijden scoorde hij vier keer.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Frank de Winter en daarmee fluit hij zijn vijftiende wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. In zijn eerdere wedstrijden deelde hij 38 gele en drie (één directe) rode kaarten uit. De Treffers had De Winter dit seizoen één keer eerder als leidsman, namelijk op bezoek bij IJsselmeervogels. Dit leek van beide kanten goed te bevallen. De Winter hoefde namelijk maar drie keer een gele kaart te trekken en De Treffers won met 1-5, een herhaling van zetten zien wij wel zitten!

Tot slot is het de achtste keer dat De Treffers op bezoek gaat bij VVSB. Sportpark ‘de Boekhorst’ zal inmiddels aanvoelen als vertrouwd terrein, maar voor de volledigheid toch nog even de informatie voor uw navigatie: Dr. Schaepmanlaan 1, 2211 XS te Noordwijkerhout. De wedstrijd zal om 18:00u beginnen.

Pakt De Treffers broodnodige punten? Tot zaterdag!