Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – VVSB

De Treffers werkt aanstaand weekend voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd op zondag af, op het vertrouwde tijdstip van 14:30u wordt er afgetrapt tegen VVSB. Vorig seizoen eindigden beide ploegen nog in het linkerrijtje van de Tweede Divisie, maar dit seizoen ziet het er heel anders uit. De Treffers en VVSB bezetten de 16e en 15e plaats en men kan dus zelfs spreken van een degradatiekraker.

Vorige week was voor De Treffers het devies om in de twee opeenvolgende thuiswedstrijden punten te pakken. In de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys slaagde De Treffers niet in deze missie, er werd met 3-1 verloren. Onze rood-zwarte brigade kwam al heel snel op achterstand, maar al vrij snel zorgde Pim Balkestein voor de gelijkmaker. Hierna had De Treffers het overwicht maar toch nam Rijnsburgse Boys vrij onverwachts de leiding door een schitterend doelpunt. Na de rust was Rijnsburgse Boys de betere ploeg en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-3. Het verontrustende aan het spel van De Treffers was dat het in de tweede helft vrijwel geen kansen creëerde, de spaarzame mogelijkheden die er waren kwamen voort uit dode spelmomenten. Dat de ploeg van Anton Janssen ook te veel en te gemakkelijk doelpunten tegen krijgt, maakt het allemaal nog wat zorgelijker.

Waar De Treffers momenteel in een neerwaartse spiraal zit, geldt dat ook voor VVSB. Afgelopen week werd er thuis met 2-0 verloren van Jong Sparta en dit was de derde nederlaag op rij voor de Noordwijkerhouters. Daarnaast werd er in de afgelopen drie wedstrijden ook niet gescoord. Als gevolg van deze resultaten werd er daags na de verliespartij van afgelopen week afscheid genomen van trainer Mark Schenning. Hij werd pas in de zomer aangesteld als opvolger van succestrainer Wilfred van Leeuwen die naar FC Eindhoven vertrok, maar hij moet nu al het veld ruimen. In ieder geval tot de winterstop zal voormalig assistent trainer Jack Honsbeek de honneurs waarnemen bij VVSB.

Vorig seizoen bleef De Treffers ongeslagen tegen VVSB. Op Sportpark Zuid werd een 1-0 achterstand omgedraaid naar een 2-1 overwinning door doelpunten van Robin Janssen en Coen Maertzdorf. Op bezoek bij VVSB werd er in een spectaculaire wedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld. De doelpunten kwamen op naam van Remy Raterink, Joris Janssen, Robert Mutzers en Rick Verbeek.

De Treffers en VVSB spelen vanaf de invoering van de voormalige Topklasse in dezelfde competitie en dus hebben er al veel onderonsjes plaatsgevonden tussen beide ploegen, veertien om precies te zijn. Hiervan werden vijf wedstrijden winnend afgesloten door De Treffers, drie wedstrijden eindigden in een puntendeling. Een simpele rekensom maakt dat VVSB er zes keer met de volle buit vandoor ging. De Treffers presteert tegen VVSB aanzienlijk beter in eigen huis dan op bezoek in Noordwijkerhout, van de vijf overwinningen werden er namelijk vier op Sportpark Zuid behaald. Sterker nog, liefst twaalf van de achttien verzamelde punten tegen de paars-gelen werden in een thuiswedstrijd behaald. In dit opzicht is het positief dat de ploeg van Anton Janssen aanstaande zondag thuis mag aantreden tegen VVSB. Op basis van statistieken wint men geen wedstrijden, maar bovenstaande stemt wellicht hoopvol in donkere, bange dagen voor menig De Treffers supporter.

Zoals gezegd presteerde VVSB vorig seizoen aanzienlijk beter dan het tot op heden doet. Het leverde met Tommy Bekooy zelfs de topscorer van de Tweede Divisie, hij scoorde negentien keer. Dit seizoen komt VVSB lastiger tot scoren, Bekooy scoorde dit seizoen pas drie keer en het raakte in de zomer aanvallers Tavilla en Parami kwijt. Dit seizoen is nieuwkomer Mohamed el Osrouti de topscorer met vier goals.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Edgar Bijl. Hij floot dit seizoen al vijf keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie. Bijl gaf in deze wedstrijden in totaal vijftien gele kaarten en drie rode kaarten. Hiervan was er eentje het gevolg van twee gele kaarten.

De Treffers kan de punten heel erg goed gebruiken, tot zondag op sportpark Zuid!