Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – Rijnsburgse Boys

Na een weekend waarin er voor De Treffers geen voetbal op het programma stond, wordt aanstaande zaterdag de competitie weer hervat. De Treffers is inmiddels afgezakt naar de 15e plaats op de ranglijst en heeft twee thuiswedstrijden voor de boeg. In deze wedstrijden zullen punten gepakt moeten worden om de aansluiting met de ploegen boven zich niet te verliezen. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen promovendus Rijnsburgse Boys, ‘de Uien’ bevinden zich op de 8ste plaats op de ranglijst.

De laatste wedstrijd in de competitie was de derby tegen Achilles’29 en hierin trok de buurman helaas aan het langste eind. Een gelijkspel was zeker op zijn plaats geweest, maar het kwartje viel voor de rood-zwarten helaas net de verkeerde kant op. In deze wedstrijd legde De Treffers heel veel strijd op de mat en dit is wellicht ook de beste manier om op te klimmen uit het dalletje waarin De Treffers terecht is gekomen. De laatste driepunter dateert immers alweer van 14 oktober toen er op bezoek bij IJsselmeervogels met 5-1 werd gewonnen.

Waar De Treffers afgelopen week niet in actie kwam, stond er voor Rijnsburgse Boys wel een competitiewedstrijd op het programma. Er was een inhaalweekend geroosterd en omdat de wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en AFC in de derde speelronde van dit seizoen werd afgelast, werd deze afgelopen zaterdag ingehaald. Deze wedstrijd wist Rijnsburgse Boys met 1-0 te winnen door een doelpunt van Maikey Parami.

De Treffers en Rijnsburgse Bos namen het één keer eerder tegen elkaar op, in het seizoen 2011/2012 stonden beide ploegen tegenover elkaar in de eerste ronde van de KNVB beker. Deze wedstrijd wist De Treffers met 1-0 te winnen door een doelpunt van good-old Jasper Zuidwijk.

Vorig seizoen wist Rijnsburgse Boys promotie naar de Tweede Divisie te bewerkstelligen door in de play-offs af te rekenen met Spakenburg. Over twee wedstrijden werd er met 5-3 gewonnen door de geel-zwarten. De grote man in deze wedstrijden was buitenspeler Jeffrey Jongeneelen met vier goals en een assist. De play-offs werden gehaald omdat Rijnsburgse Boys een periodetitel veroverde, de competitie werd afgesloten op een derde plek. Rijnsburgse Boys was vorig seizoen met 84 gescoorde doelpunten de productiefste ploeg in de zaterdags Derde Divisie. De meeste van deze doelpunten werden gescoord door Joël Tillema, namelijk zeventien. De nummer twee op de topscorerslijst, Joost Leonard, is inmiddels vertrokken maar met Maikey Parami is hier een gevaarlijke aanvaller voor teruggehaald. Tot slot nam Jeffrey Jongeneelen nog dertien doelpunten voor zijn rekening. Dit seizoen is Joël Tillema ook de topscorer van de geel-zwarten uit Rijnsburg, hij vond tot dusverre zeven keer het net. Daarnaast heeft Rijnsburgse Boys Carlos Opoku (ex-HFC) in de gelederen, deze boomlange verdediger zorgt bij iedere spelhervatting voor gevaar en is een erkend penaltyspecialist. Hij scoorde dit seizoen twee keer.

Deze week kwam het opvallende bericht naar buiten dat Rijnsburgse Boys na het lopende seizoen niet verder gaat met trainer Pieter Mulders. Onder leiding van deze trainer werd promotie naar de Tweede Divisie bereikt en daarnaast is Rijnsburgse Boys tot op heden de best presterende promovendus. Geen onverdienstelijk resultaat zou je zeggen, maar toch moet Mulders vertrekken aan het einde van het seizoen.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Stef Veekamp. Hij floot dit seizoen al drie keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie, in een hiervan maakt De Treffers haar opwachting. Dit was in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg die met 1-2 verloren ging. In zijn drie eerdere wedstrijden gaf Veekamp in totaal zes gele kaarten.

Pakt De Treffers belangrijke punten tegen Rijnsburgse Boys? Tot zaterdag!