Samen met De Treffers

Nieuws

Beuningse Boys JO9-1 – De Treffers JO9-1

Vandaag stond de 5e competitiewedstrijd in de 1e klasse van de najaarscompetitie van 2017 op het programma, om 11:30 uur uit tegen Beuningse Boys JO9-1. Na de ochtend vrij geweest te zijn, we hebben nog nooit zo laat hoeven te voetballen dit seizoen, waren de spelers hyper in de kleedkamer.

Luuk mag het keepershirt aantrekken voor de 1e helft en is onze aanvoerder deze wedstrijd. De Treffers is de 1e helft qua voetbal gelijk of misschien wel iets beter dan de Beuningse Boys. Ondanks het goede voetbal van De Treffers JO9-1 staat Beuningse Boys met de rust met 3-0 voor.

Tijdens de rust ruilt Luuk met Bart van shirt, Bart is onze keeper de 2e helft. Ook de 1e tien minuten van de 2e helft is het voetbal helemaal niet wat we van De Treffers ondertussen gewend waren. Het lijkt erop dat de spelers een totale offday hebben. Ze zijn niet scherp en ze lijken wel bang voor de tegenstander en de bal. De tussenstand is ondertussen opgelopen tot 6-0.

In de time-out van de 2e helft is het de spelers nogmaals verteld dat ze veel beter kunnen voetballen dan dat ze tot nu toe hebben laten zien en dat ze moeten laten zien dat ze zin hebben om te voetballen. De uitslag is niet belangrijk, wel belangrijk is de manier van voetballen. Deze aanmoediging van de begeleiding hebben de spelers eindelijk in hun oren geknoopt en ze beginnen gelukkig weer te laten zien wat ze kunnen. De Treffers komt terug naar 6-1 via Loek en zelfs naar 6-2 via Bram Z. De Beuningse Boys scoort het laatste doelpunt van de wedstrijd, zodat de uitslag 7-2 is geworden.

Deze wedstrijd zullen we niet vergeten, maar gebruiken om van te leren. De eerdere 3 winstpartijen en het gelijke spel in de competitie zijn net zo belangrijk als deze wedstrijd. Er is geen man overboord, maar De Treffers JO9-1 is weer wat sterker geworden met deze ervaring in hun bagage. Natuurlijk is deze wedstrijd maar een uitglijer en zullen we de volgende wedstrijd op 25 november weer ons “oude” voetbal laten zien. Hiervoor zullen ze weer verder gaan met de goede trainingsarbeid die ze laten zien.