Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – Koninklijke HFC

De winterstop nadert en aanstaande zondag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Voor de tweede maal op rij een thuiswedstrijd op zondag, om 14:30u zal er worden afgetrapt tegen de Koninklijke HFC. De Treffers boekte afgelopen week voor het eerst sinds lange tijd een overwinning en wel op bezoek bij koploper Katwijk. Winnen blijft nog altijd het beste medicijn om het vertrouwen terug te krijgen en menig rood-zwarte zal dan ook met een positief gevoel uitkijken naar aanstaande zondag.

Omdat het de laatste thuiswedstrijd van het jaar is, even een kleine terugblik het op afgelopen jaar. In totaal werkte De Treffers 24 thuiswedstrijden af, hierin werden er 38 punten bij elkaar gevoetbald. Er gingen maar zes thuiswedstrijden verloren. Tot slot werd er 45 keer gescoord door de ploeg van Anton Janssen. Mooie cijfers en deze kunnen hopelijk nog mooier worden met een laatste thuisoverwinning op de Koninklijke HFC.

Koninklijke HFC is de oudste voetbalclub van Nederland en werd al in 1879 opgericht. Toen HFC 80 jaar bestond kreeg het van koningin Juliana het predicaat “Koninklijk” toegekend en daar gaat het nog altijd prat op. Daarnaast werkt Koninklijke HFC ieder jaar de ‘Nieuwsjaarwedstrijd’ af tegen ex-internationals.

Tot zover de wetenswaardigheden, over op het voetbal. Zoals bekend boekte De Treffers een hele belangrijke en mooie overwinning in Katwijk. Anton Janssen stuurde zijn ploeg in een 3-5-2 formatie het veld in en dit bleek een goede zet te zijn. De Treffers hield zich heel goed staande en door een goal van Joris Janssen werd de volle buit gepakt.

Koninklijke HFC verloor afgelopen zaterdag thuis met 2-1 van Kozakken Boys. Tijdens de rust keken de Haarlemmers tegen een 2-0 achterstand aan en verder dan de aansluitingstreffer van Wessel Boer kwam het niet meer. De ploeg van trainer Ted Verdonkshot verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen maar bleef daarna liefst zes wedstrijden achtereen ongeslagen. Hierin veroverden ‘de Koninklijken’ veertien punten. In de laatste zes wedstrijden werden zeven punten behaald wat het voorlopige seizoenstotaal op 21 brengt.

Vorig seizoen wist De Treffers beide ontmoetingen met Koninklijke HFC te winnen. In de thuiswedstrijd werd er met 3-1 gewonnen door twee goals van Robert Mutzers en eentje van Wesley Meeuwsen. In Haarlem werd een 2-1 overwinning behaald, in deze wedstrijd werd de doelpuntenproductie verzorgd door Nick de Bondt en Twan Smits.

De topscorer van Koninklijke HFC is Roy Castien met elf goals en hij is de revelatie van het seizoen in de Tweede Divisie. Vorig jaar kwam hij maar in vier wedstrijden in actie, waarvan ook nog eens drie invalbeurten. De enige basisplaats van Castien vorig seizoen was toevalligerwijs op bezoek bij De Treffers. Dit seizoen begon de twintigjarige aanvallende middenvelder in de eerste twee wedstrijden op de bank, de andere twaalf wedstrijden stond hij in de basis. De lange ongeslagen serie van de withemden begon dus bij de eerste basisplaats van Castien en hij had een heel groot aandeel in deze serie. Castien maakte liefst negen goals in zes wedstrijden. Achter Castien staat Kevin Sterling tweede op de topscorerslijst, hij scoorde dit seizoen zes keer.

De arbiter die is aangesteld aanstaande zondag is de heer Lorenzo Caïro. Het wordt de negende wedstrijd die Caïro dit seizoen in de Tweede Divisie leidt. In zijn acht eerdere wedstrijden gaf hij elf gele kaarten en twee rode, waarvan er een een optelsom was van twee gele kaarten. Verder had Caïro al zeven keer eerder een wedstrijd van De Treffers onder zijn hoede, in liefst vijf hiervan hield hij zijn kaarten op zak.

Kan De Treffers het goede gevoel na de overwinning op Katwijk een vervolg geven? Kom het zien op Sportpark Zuid!