Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – HHC

De Treffers gaat het aanstaande zaterdag in speelronde 7 van de Tweede Divisie opnemen tegen HHC Hardenberg. De oranjehemden zijn een stuk beter aan het seizoen begonnen dan vorig jaar en bezetten momenteel de 8e plek op de ranglijst. Waar vorig seizoen in speelronde 11 de eerste overwinning werd geboekt, staat de teller inmiddels al op 10 punten. Bij winst van De Treffers wordt HHC gepasseerd en schuift het op in de middenmoot.

De Treffers boekte vorige week een hele belangrijke 4-1 overwinning in Amsterdam. Voor het eerst in 8 wedstrijden won De Treffers van AFC en deze winstpartij was volkomen verdiend. De roodzwarten (spelend in het blauwe uittenue) waren de bovenliggende partij en stonden na een uur voetbal op een 2-0 voorsprong door goals van Coen Maertzdorf en Nick de Bondt. AFC kwam nog terug tot 2-1, maar door goals in de laatste paar minuten van Cedric Badjeck en Coen Maertzdorf werd de overwinning binnengesleept.

HHC Hardenberg verloor afgelopen met 3-2 van en bij FC Lienden. De goals van de ploeg van trainer Gert-Jan Karsten kwamen op naam van Koos Werkman en Rob van der Leij. Tot nu toe behaalde HHC Hardenberg liefst 9 punten in een thuiswedstrijd. Er werd gewonnen van de Koninklijke HFC, Kozakken Boys en AFC. Het resterende puntje werd behaald op bezoek bij FC Lisse. Behalve tegen FC Lienden, verloor HHC ook bij IJsselmeervogels.

De twee wedstrijden van vorig seizoen tegen HHC werden beide winnend afgesloten door De Treffers. In Hardenberg won de ploeg van Anton Janssen met 3-1 door 3x te scoren in 8 minuten via Robert Mutzers, Nick de Bondt en Pim Balkestein. Sargon Gouriye maakte namens HHC de eretreffer.  In de thuiswedstrijd tegen HHC werd een 3-0 overwinning geboekt aan de hand van een ontketende Wesley Meeuwsen. Na een invalbeurt besliste hij in 25 minuten speeltijd de wedstrijd met 2 goals en een assist.

Behalve de wedstrijden in de competitie van vorig seizoen, namen beide ploegen het nog een keer tegen elkaar op. In het seizoen 2011/2012 kwam HHC op bezoek voor de tweede ronde van de KNVB beker. Net zoals in 2 de andere wedstrijden, maakte De Treffers 3 goals tegen HHC. HHC scoorde zelf ook 2x, wat dus als einduitslag 3-2 gaf.

Vorig seizoen handhaafde HHC zich op wonderbaarlijke wijze in de Tweede Divisie. Na een comeback in de laatste weken van de competitie, stond in de laatste speelronde de wedstrijd UNA – HHC op het programma. HHC moest winnen om op doelsaldo de nacompetitie te ontlopen en UNA had voldoende aan een gelijkspel. Het leek op een gelijkspel uit te draaien tot Metaj in de blessuretijd de 1-2 maakte en daarmee HHC Hardenberg in veilige haven schoot. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het positief is dat HHC met zijn trouwe supportersschare en sfeervolle sportpark ook dit seizoen uitkomt in de Tweede Divisie.

HHC Hardenberg was vorig seizoen op degradant Jong FC Twente na, de minst scorende ploeg in de Tweede Divisie. Ze scoorden in totaal 41 goals, hiervan werden er 10 gemaakt door spits Rob van der Leij. Daarentegen kreeg HHC ook slechts 53 doelpunten tegen, dit zijn ter vergelijking 2 tegengoals minder dan De Treffers tegen kreeg. Om het aantal goals op te krikken, zijn in de zomer aanvallende versterkingen in de personen van Rens van Benthem, Rick Hemmink en Matthieu van den Assem gehaald. Deze spelers doen waarvoor ze gehaald zijn, scoren.  Hemmink maakte al 3 goals, van Benthem scoorde 2x en van den Assem maakte ook al 1 goal.

De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van scheidsrechter Stef Veekamp. Hij floot vorig seizoen 7 wedstrijden in de Tweede Divisie, hierin deelde hij 30 gele kaarten uit. Dit seizoen leidde Veekamp 1 keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie. Daarnaast kwam hij dit seizoen in 2 wedstrijden in de zaterdagse Derde Divisie in actie, in deze 3 wedstrijden gaf Veekamp 10 gele kaarten.

Gaat De Treffers verder stijgen op de ranglijst? Kom het zien op sportpark Zuid!