Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers boekt terechte overwinning in Amsterdam

Na zeven (!) opvolgende uitnederlagen tegen AFC trok De Treffers eindelijk weer aan het langste eind. Van een gestolen zege was absoluut geen sprake. Behoudens het eerste kwartier was de ploeg van Anton Janssen heer en meester.

AFC begon sterk aan de wedstrijd. Veel balbezit leverde echter geen grote kansen op.
Met de goed fluitende scheidsrechter Mike de Bruijn ontspon zich een wedstrijd waarin De Treffers het spel steeds meer naar zich toe trok.
In de 21e minuut hadden zowel Joris Janssen als Bas Hendriks een uitgelezen kans om de blauwen uit Groesbeek op voorsprong te brengen. Beide raakte ze helaas de lat.
Hierna kwam AFC maar sporadisch in het spel voor. Vier minuten na de dubbele latpoging kwam een voorzet via Pim Balkestein bij Coen Maertzdorf terecht. Coen aarzelde niet en verschalkte AFC keeper Potveer, 0-1.
Twee minuten later had Cedric Badjeck een grote kans om de voorsprong te verdubbelen maar hij slaagde niet in zijn opzet.

Voor de rust had De Treffers vier maal gescoord. Hetzij één reglementair doelpunt en drie doelpunten vanuit buitenspelpositie.

Na de rust was hetzelfde spelbeeld te zien op het zonnige sportpark Goed Genoeg. AFC trainer du Chatinier wisselde in de rust aanvallend en ging van twee spitsen naar drie spitsen. Dit had echter niet het gewenste resultaat.
Na een klein uur spelen werd Cedric Badjeck in de zestien meter neergelegd en kon scheidsrechter de Bruijn niet anders dan fluiten en naar de elf meter stip wijzen. Nick de Bondt verzilverde dit buitenkansje en bracht De Treffers bijna in veilige haven.

Voor du Chatinier was dit het sein om een alles of niets offensief in te zetten. Twintig minuten voor tijd wisselde hij nogmaals aanvallend en hierdoor ging AFC 1 op 1 spelen met vier spitsen. Even leek dit offensief het gewenste resultaat te geven toen een kwartier voor tijd Magid Jansen uit een penalty (er werd in een scrimage een overtreding door De Treffers gemaakt) de aansluitingstreffer binnenschoot.
Ondanks het veldoverwicht van De Treffers zorgde dit wel voor gespannen gezichtjes bij de meegereisde supporters.

Verder dan de eretreffer van Magid Jansen kwam AFC (gelukkig) niet. De Treffers bleek vlijmscherp in de counter en wist via Badjeck uit te lopen naar 1-3. Hiermee was het Amsterdamse offensief en de spirit gebroken en kon Coen Maertzdorf een minuut later (90e) zelfs de 1-4 aantekenen.
Voor de ploeg van Anton Janssen een welkome en terechte overwinning en hierdoor stijgen de mannen naar de tiende positie op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag ontvangen we op ons eigen sportpark Zuid HHC uit Hardenberg. Aanvang: 18.00 uur!