Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – FC Lisse

De eerste ronde van de KNVB beker is achter de rug en De Treffers gaat verder met de 5 de speelronde in de competitie. Hierin ontvangt het aanstaande zaterdag om 14:30u promovendus FC Lisse. Zij eindigden vorig seizoen op de tweede plaats in de Derde Divisie Zaterdag en veroverden een periodetitel, hierdoor mochten zij deelnemen aan de play-offs. FC Lisse rekende in deze play-offs af met vv Dongen en Harkemase Boys en ze verdienden zo een plekje in de Tweede Divisie. De Treffers en FC Lisse wonnen afgelopen week beide in de eerste ronde van de KNVB beker.

Na een flinke nederlaag in de vorige competitiespeelronde bij Kozakken Boys, kwam het intermezzo van de KNVB beker voor De Treffers op een goed moment. De Treffers rechtte de rug en rekende afgelopen dinsdag af met zaterdaghoofdklasser Genemuiden. Hoewel de roodzwarten nog wel op een 1-0 achterstand kwamen, zette Cedric Badjeck de ploegen voor de rust weer op gelijke hoogte. Door 2 goals in het laatste kwartier van Cedric Badjeck en Nick de Bondt wist De Treffers een 3-1 overwinning te behalen. Al met al kwam de overwinning tot stand door veel strijd en goed voetbal en deze was dus zeker verdiend.

FC Lisse versloeg afgelopen woensdag na penalty’s, tevens zaterdaghoofdklasser, HSV Hoek. FC Lisse kwam op voorsprong door een goal van Martin van Eeuwijk, maar in de blessuretijd maakte HSV Hoek de 1-1 waardoor er verlengd moest worden. In deze verlenging scoorde Hoek de 1-2, waarna Martin van Eeuwijk er 2-2 van maakte en een penaltyserie afdwong. Hoewel Lisse de penaltyserie met 5-4 won, is het nog niet zeker of de uitslag geldig is. De penaltyserie werd namelijk volgens het ABBA-principe genomen (eerst Lisse, dan 2x Hoek, dan Lisse). Deze manier van penalty’s nemen is dit seizoen geïntroduceerd in het Engelse bekervoetbal. Dit is echter nog niet conform de spelregels van de KNVB. De KNVB laat het voorval onderzoeken door de internationale spelregelcommissie IFAB en vanavond gaat het balletje FC Lisse/HSV Hoek in de koker. De strafschoppen moeten wellicht worden overgenomen.

Vorige week kwam FC Lisse niet in actie voor de competitie, de wedstrijd tegen Katwijk werd afgelast. Tot dusverre hebben de Lissenaren dus 3 wedstrijden gespeeld en hierin veroverden zij 2
punten. Er werd gelijkgespeeld tegen HHC Hardenberg en VVSB, de wedstrijd tegen FC Lienden ging verloren.

Bij De Treffers maakte Tom Beissel tegen Genemuiden zijn officiële debuut, hij is weer fit na een blessure die hij in de voorbereiding opliep.

FC Lisse zal zaterdag zonder de maker van de twee doelpunten van afgelopen woensdag, Martin van Eeuwijk aan de aftrap verschijnen. Hij zit nog 4 wedstrijden schorsing uit van de 5 die hij opgelegd kreeg na een slaande beweging in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg.

Vorig seizoen werd spits Steven Olsthoorn topscorer van FC Lisse met 12 goals. In de winterstop werd kind van de club en geboren Lissenaar Rowdy van der Putten gehaald van (Jong) Cambuur Leeuwarden. Na de winterstop scoorde hij 7 goals, daarnaast kwam in hij de play-offs tot hetzelfde aantal in slechts 4 wedstrijden.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau. Hij floot vorig seizoen 8 wedstrijden in de Tweede Divisie, hier zat geen wedstrijd van De Treffers bij. Cantineau gaf in deze wedstrijden 34 gele kaarten en een keer een directe rode kaart. Hij kwam ook in actie in de eerste ronde van de KNVB beker, hij leidde de wedstrijd tussen Staphorst en competitiegenoot Koninklijke HFC, hierin vielen 6 gele kaarten.

Kan De Treffers de bekeroverwinning een goed vervolg geven? Tot zaterdag op sportpark Zuid!