Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – De Dijk

De winterstop is weer voorbij en dat betekent dat er eindelijk weer kan worden uitgekeken naar een wedstrijd van onze rood-zwarte trots. Aanstaande zondag komt op het vertrouwde tijdstip van 14:30u promovendus asv De Dijk op bezoek. De promovendus bezet de vijftiende plaats en heeft de meest gepasseerde achterhoede van de competitie.

De Treffers ging met een goed gevoel de winterstop in, de laatste twee wedstrijden werden namelijk gewonnen. Eerst was er de overwinning op bezoek bij koploper Katwijk en er werden ook drie punten behaald op bezoek bij de Gelderse buren van TEC. Door deze twee overwinningen werd de weg naar boven weer gevonden op de ranglijst. Wat dat betreft kwam de winterse onderbreking voor de ploeg van Anton Janssen niet op een heel gelegen moment.

Als voorbereiding op de start van de tweede seizoenshelft werkte De Treffers twee oefenwedstrijden af. Afgelopen zaterdag werd op bezoek in Cuijk tegen JVC met 2-2 gelijk gespeeld, de goals aan rood-zwarte zijde werden gemaakt door Nick de Bondt en Cedric Badjeck. Gisteren speelde De Treffers een oefenwedstrijd tegen jong Roda JC, deze werd met 1-0 gewonnen door een goal van Bram Eltink.

Na een redelijk begin van de competitie van De Dijk gingen de laatste vier wedstrijden verloren door de ploeg van trainer Jochem Twisker. Deze reeks is niet los te zien van de bestuurlijke onrust waar de Amsterdammers vanaf november mee kampten. Allereerst besloot de hoofdsponsor van De Dijk na een conflict met het bestuur te vertrekken, twee weken later besloot datzelfde bestuur ook op te stappen. Hoofdsponsor Heino Braspenning was de stuwende kracht achter de opmars die De Dijk de laatste jaren doormaakte. In 2009 was de vierde klasse nog het strijdtoneel van de Amsterdammers en door tal van promoties op een rij komen ze vanaf dit seizoen dus uit in de Tweede Divisie. Na het vertrek van Braspenning in november besloten een heel aantal spelers het bijltje erbij neer te gooien, het aantal tussentijdse vertrekkers staat inmiddels op negen.

Om de leegte op te vullen die is ontstaan na het vertrek van een bijna volledig elftal waarvan onder andere twee keepers, is afgelopen week doelman Roy Pistoor op huurbasis overgekomen van Almere City. Daarnaast liet spits Rafael Uiterloo zich afgelopen week zien op het trainingsveld van sportpark Schellingwoude. Uiterloo had tot 31 december jl. een contract bij De Treffers, hij speelde zeven wedstrijden maar wist daarin niet te scoren.

Afgelopen dinsdag heeft er een ledenvergadering plaatsgevonden bij De Dijk. De uitkomst hiervan was dat de twee kandidaatsbesturen hebben besloten om samen te gaan werken. Hiermee is ook de kans vergroot dat voormalig hoofdsponsor Braspenning terugkeert. Dit allemaal lijkt genoeg zoden aan de dijk te zetten bij De Dijk en het water staat de club dan ook niet langer meer tot aan de lippen.

Zoals gezegd ging het de afgelopen jaren crescendo met De Dijk en het wist vorig jaar als promovendus het kampioenschap te behalen in de zondagse Derde Divisie. Dit was voor een groot deel te danken aan spits Dennis Kaars. Hij was met de winterstop al bijna zeker van de topscorerstitel en uiteindelijke stokte de teller pas bij het weerzinwekkende aantal van 41 goals. Kaars wist hierdoor op 29-jarige leeftijd nog een transfer te verdienen en speelt inmiddels bij FC Den Bosch.

De wedstrijd tussen De Treffers en De Dijk zal onder leiding staan van scheidsrechter Sander de Brito Roque. Het wordt de eerste keer dit seizoen dat hij een wedstrijd van De Treffers onder zijn hoede heeft.  In de eerste seizoenshelft kwam de Brito Roque in acht wedstrijden in actie, in maar liefst de helft hiervan hield hij zijn kaarten op zak. In de overige vier wedstrijden deelde hij telkens slechts één kaart uit.

Tot slot wordt de wedstrijd tussen De Treffers en De Dijk zondag uitgezonden door Fox Sports, ondanks dat het winter is wordt er een lekker zonnetje voorspeld dus wat dat betreft kunt u ook gewoon naar Sportpark Zuid afreizen.

Begint De Treffers het jaar goed met een overwinning? Kom het zien op Sportpark Zuid!