Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS EVENT: GROESBEEK MEETS TOPSPORT

Donderdag 25 januari organiseert tweede divisionist De Treffers het event:

GROESBEEK MEETS TOPSPORT 

Ben Wegh en Eddie Geerts in gesprek met bondscoach en topsportbestuurder uit Nederland: Thorwald Veneberg, bondscoach wegwielrennen elitemannen en -vrouwen van de Koninklijke Wielerunie en Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV worden stevig aan de tand gevoeld over actuele thema’s in de topsport.

 “Het geld regeert” met daaraan gekoppeld de vraag “ Maar wie regeert het geld?”, Waarom gaat de talentontwikkeling in de wielersport en wel goed en in het voetbal niet. En heiligt het doel wel alle middelen? Hoe staat het eigenlijk met het dopinggebruik in topsport?

Thorwald Veneberg is bondscoach wegwielrennen van de elite-mannen en elite-vrouwen bij de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie). Hij is een voormalig oud prof / toprenner van de Rabobankploeg. In die periode reed hij onder meer de Giro d’Italia en de Vuelta en Espana en won hij de Grote Scheldeprijs. Al snel na zijn actieve loopbaan werd Veneberg partime talentcoach om zich uiteindelijk op te werken tot de functie van technisch directeur bij de KNWU. Na de succesvolle Olympische Spelen van Rio wilde Veneberg weer vaker met actieve sporters op pad te zijn. Sinds 1 januari 2017 is hij bondscoach.

Na succesvol WK 2017 in Bergen Noorwegen: “De sporters hebben het talent, moeten de opoffering brengen en het op het moment zelf ook daadwerkelijk waarmaken. Daarbij levert de gehele staf een belangrijke bijdrage.  …. Een dergelijk succes komt niet uit het niets. ….. We hebben momenteel een succesvolle lichting sporters bij de elite-categorieën en ik hoop en verwacht dat we met deze groep nog meer succes kunnen behalen de komende jaren.” Bron: website KNWU

Alex Tielbeke is directeur van de Eredivisie CV, het overkoepelend orgaan van alle Eredivisieclubs. Voor zijn aantreden als ECV-directeur was Tielbeke gedurende zes jaar werkzaam als algemeen directeur van profvoetbalclub N.E.C. uit Nijmegen. Tielbeke is tevens commercieel directeur Eredivisie Media & Marketing.  Voorheen was hij werkzaam bij Holland Casino.

Ondanks het pessimisme over de terugval van het Nederlandse profvoetbal staat de eredivisie er goed voor. Bijna elke week wordt een record gebroken bij het kijken naar live voetbal.”  – Alex Tielbeke.  Bron: NRC, sept. 2017

Iedereen is welkom!

Inloop: 19.30 uur | Aanvang: 20.00 uur | De Treffers – Sportpark Zuid, Nijerf 1 Goesbeek 

Door afmelden van Marcel Wintels (bondscoach KMWU), als gevolg van onvoorziene omstandigheden,  hebben wij een vervangende spreker: Thorwald Veneberg (bondscoach KNWU).