Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – AFC

De Treffers is met twee nederlagen op rij slecht uit de winterstop gekomen en is weer terug in het dal waaruit men voor de winterstop opgekropen dacht te zijn.  De aankomende twee weken treft De Treffers met AFC en Jong Sparta in twee thuiswedstrijden op rij ploegen die ook onderaan de ranglijst bungelen. Het punten sprokkelen moet aanstaande zondag om 14:30u beginnen in een degradatiekraker tegen goede bekende AFC.

Vorige week verloor De Treffers de streekderby op bezoek bij FC Lienden. De gasten kregen enkele kansjes maar het was FC Lienden dat de hele wedstrijd het spel bepaalde. Dit resulteerde in de 70ste minuut in de enige en winnende treffer van Danny van den Meiracker. De Treffers probeerde het wel, maar het was niet bij machte om het FC Lienden echt lastig te maken.

AFC won vorige week met 2-0 van IJsselmeervogels en is nog altijd ongeslagen in de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd na de winterstop speelde AFC namelijk met 1-1 gelijk tegen Excelsior Maassluis.  Hierdoor heeft AFC de laatste plaats inmiddels overgedragen aan TEC. De 2-0 overwinning op IJsselmeervogels kwam tot stand door goals van Matthijs Jesse en Thomas van den Houten.

Hiermee is meteen het verschil van AFC voor en na de winterstop aangestipt, de Amsterdammers waren in de eerste seizoenshelft met afstand de minst scorende ploeg van de competitie met 11 goals. In de winterstop werd er dan ook een nieuwe spits naar sportpark ‘Goed Genoeg’ gehaald in de persoon van Raily Ignacio. Hij kwam op huurbasis over van Kozakken Boys en scoorde tegen Excelsior Maassluis al zijn eerste goal. Met de twee goals tegen TEC is in twee wedstrijden de doelpuntenproductie dus met meer dan 25% gestegen. De meeste goals werden vooralsnog gemaakt door linksback (!) Thomas van den Houten, hij maakte vier goals. Deze week kwam dan ook naar buiten dat FC Dordrecht de vizieren gerecht heeft op deze blikvanger van AFC, maar AFC is niet van plan om hem te laten gaan.

Daarnaast had AFC dit seizoen de twijfelachtige eer om als eerst op zoek te moeten gaan naar een nieuwe trainer. Ton de Chatinier kondigde na een overwinning op bezoek bij IJsselmeervogels in de achtste speelronde direct voor de camera aan te stoppen bij AFC. André Wetzel werd als opvolger benoemd en met Wetzel aan het roer behaalde AFC inmiddels acht punten in tien wedstrijden

In de eerste ontmoeting met AFC eerder dit seizoen won De Treffers voor het eerst in acht wedstrijden van de Amsterdammers. Op deze overwinning was helemaal niks af te dingen, De Treffers was een stuk sterker en zegevierde met 1-4. Coen Maertzdorf maakte twee goals, Nick de Bondt benutte een penalty en AFC maakte nog een eigen goal. Aanvoerder Magid Jansen had het tussendoor nog even spannend gemaakt door de 2-1 aan te tekenen vanaf de penaltystip. Vorig jaar ging De Treffers op eigen veld met 2-0 onderuit door goals van Pieter Koopman en Koen Bosma. Met de overwinning op bezoek bij AFC kwam er een einde aan een lange serie nederlagen tegen de Amsterdammers. De wens blijft de vader van de gedachte maar het wordt daarom ook weer eens tijd dat De Treffers thuis weet te winnen van de hoofdstedelingen.

De scheidsrechter van dienst aanstaande zondag is Frank van den Elzen. De Treffers voetbalde dit seizoen één wedstrijd onder zijn leiding. Dit was in Spangen, waar De Treffers op ‘Het Kasteel’ met 5-1 onderuit ging tegen Jong Sparta. In zes wedstrijden in de Tweede Divisie gaf van den Elzen dit seizoen twaalf gele kaarten en geen enkele rode kaart.

Houdt De Treffers de drie punten op Sportpark Zuid tegen concurrent AFC? Tot zondag!