Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing TEC – De Treffers

Aanstaande zondag speelt De Treffers een uitwedstrijd bij sv TEC. De enige uitwedstrijd waarvoor de rood-zwarten Gelderland niet hoeven te verlaten. De oranjehemden staan 6e op de ranglijst en behaalden na acht wedstrijden, net zoals De Treffers, veertien punten. Wie kroont zich voor in ieder geval een half jaar tot beste Gelderlandse amateurclub?

Zand in de motor

In de laatste competitiewedstrijd verloor De Treffers met 1-2 van Koninklijke HFC en ook TEC ging onderuit. Op bezoek bij Quick Boys waren de Katwijkers met 2-0 te sterk voor de ploeg van Hans van de Haar. Na een erg goede competitiestart met tien punten uit de eerste vier wedstrijden, waardoor zelfs de koppositie één wedstrijd in handen was van TEC, gaat het de laatste weken moeizamer voor TEC. Er werden dus slechts vier punten verzameld uit de laatste vier wedstrijden, ook was derdedivisionist Gemert met 1-3 te sterk in de tweede voorronde van de KNVB beker. Voorafgaand aan het seizoen sprak trainer Hans van de Haar het doel uit  om in de bovenste regionen van de Tweede Divisie mee te draaien. Om deze doelstelling waar te maken, zal TEC tegen De Treffers vol voor de overwinning moeten gaan. 

Oude bekenden

Op sportpark de Lok in Tiel treft De Treffers een hoop oude bekenden. Barry Beijer, Bo van Essen, Dilivio Hoffman en Guido van Rijn droegen allemaal het rood-zwarte shirt en verdedigen nu de oranje kleuren van TEC. Van Essen en Beijer spelen sinds dit seizoen voor TEC en de andere twee ex-spelers maakten vorig seizoen ook al deel uit van de selectie.  Voor onze keeperstrainer Don Bosman is sportpark de Lok eveneens bekende grond. Acht jaar lang was Don betrokken bij de selectie en maakte hij onderdeel uit van de technische commissie van TEC. 

Blikvanger

De grote man bij TEC is Junior Ebobo. Letterlijk en figuurlijk. De bijna twee meter lange spits scoorde tot dusverre drie keer en is topscorer. Anass Aamri en Rick Mulder scoorden twee keer en volgen Ebobo op de voet. Middenvelder Mulder stond de eerste weken niet in de basis, maar is inmiddels een vaste waarde op het middenveld. Hij stond de laatste weken in plaats van Gino Bosz op het middenveld. Gino Bosz, zoon van Olympique Lyon trainer Peter Bosz, is waarschijnlijk de grootste naam van het leger spelers dat afgelopen zomer is neergestreken op sportpark de Lok.

Resultaten 

De Treffers en TEC speelden tot dusverre zeven wedstrijden tegen elkaar. Vier keer wonnen de rood-zwarten en twee keer werd het gelijk. De voorlopig enige overwinning van TEC was op 13 maart 2016, toen TEC met 1-2 won op sportpark Zuid. De laatste keer dat De Treffers en TEC tegen elkaar speelden is alweer bijna vier jaar geleden. De Treffers won toen op 15 december 2017 met 1-2. 

Na afloop van TEC – De Treffers is onze kantine op Zuid geopend. Graag tot dan om dan hopelijk te proosten op een mooie overwinning!