Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Spakenburg – De Treffers

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop speelt De Treffers een absolute topper tegen Spakenburg. Spakenburg staat fier aan kop met 40 punten na 16 wedstrijden. De rood-zwarten volgen met 33 punten op de tweede plaats. Kan de ploeg van Leeroy Echteld het gat verkleinen naar vier punten?

Spakenburg

Vorig seizoen eindigde Spakenburg als elfde in de competitie. Ondanks die plek in de middenmoot werd het een historisch seizoen voor Spakenburg, omdat de Blauwen reikten tot de halve finale van de KNVB beker. Spakenburg schakelde onder andere FC Groningen en FC Utrecht uit en volgde daarmee het voorbeeld van ons vlaggenschip. De Treffers was vorig seizoen namelijk de allereerste amateurclub ooit die in één seizoen, twee Eredivisie clubs uitschakelde in de KNVB beker. 

In de afgelopen zomer werd het team van Spakenburg flink versterkt. Ahmed El Azzouti en Mukthar Suleiman kwamen beide over van kampioen Katwijk. Beide aanvallers zijn dit seizoen twee van de uitblinkers. El Azzouti scoorde tien keer en Suleiman zes keer. Middenvelder Sam van Huffel blonk in het seizoen 2019/2010 uit voor Koninklijke HFC en speelde vervolgens 3,5 jaar in Polen. Spakenburg haalde hem afgelopen zomer terug naar Nederland en ook die aanwinst heeft zijn waarde al dubbel en dwars bewezen. In dertien wedstrijden was hij goed voor vier goals en zes assists. De laatste wedstrijden heeft hij gemist vanwege een blessure. Andere opvallende namen dit seizoen zijn die van rechtsback Nick Verhagen en linksback Dwayne Green. Ze scoorden beide al drie keer. 

Mede dankzij de drie hierboven genoemde zomerse aanwinsten is Spakenburg aan een enorm succesvol seizoen bezig. De eerste vier wedstrijden leverden weliswaar slechts twee overwinningen, maar daarna startte Spakenburg aan een ongekende serie van negen overwinningen. Deze serie kwam recent ten einde door een 1-1 gelijkspel tegen Quick Boys. In de laatste twee wedstrijden boekte Spakenburg weer twee overwinningen. GVVV (4-1) en ADO’20 (1-2) werden verslagen. 

De architect van het succesvolle team van Spakenburg is trainer Chris de Graaf. De Graaf is een echte clubman en speelde in het seizoen 2014/2015 één wedstrijd in het eerste elftal van de Blauwen. De Graaf was als interim-trainer al twee keer verantwoordelijk voor het vlaggenschip van Spakenburg. In november 2022 begon De Graaf aan zijn derde termijn. Het vertrouwen dat de clubleiding middels een 2,5 jarig contract in hem uitsprak heeft dus tot dusverre heel goed uitgepakt. 

De Treffers

De Treffers won afgelopen zaterdag met 4-1 van Kozakken Boys. De rood-zwarten waren de hele wedstrijd bovenliggend, maar het verschil werd pas in het laatste half uur gemaakt. Tim Waterink scoorde twee keer en tilde hiermee zijn seizoenstotaal naar zes treffers. Samen met Willem den Dekker voert hij de topscorerslijst aan. Torino Hunte en Yassin Hamdi scoorden de overige doelpunten. 

Yassin Hamdi maakte zijn eerste goal van het seizoen (en eerste in een officieel duel voor De Treffer). In totaal heeft De Treffers hierdoor al elf verschillende doelpuntenmakers dit seizoen en dit is (samen met o.a. Spakenburg) het hoogste aantal van de competitie. Het tekent de breedte van de selectie van De Treffers en Spakenburg. 

Historie

De Treffers en Spakenburg speelden negen onderlinge wedstrijden. Beide ploegen wonnen vier wedstrijden en één keer werd het gelijk. Wat opvalt is dat de winst bijna altijd naar de thuisspelende partij gaat. Alleen in 2017 won De Treffers in Spakenburg en in 2018 won Spakenburg voor het laatst op bezoek in Groesbeek. Een mooiere gelegenheid om die tendens te doorbreken lijkt niet mogelijk dan op bezoek bij de koploper!

De wedstrijd tussen De Treffers en Spakenburg start zaterdag om 15:00 uur. Graag tot dan!