Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Spakenburg – De Treffers

De Treffers speelt zaterdag 15 april een uitwedstrijd tegen Spakenburg. De Blauwen staan achtste op de ranglijst en hebben acht punten achterstand op nummer 5 Quick Boys en op ons eigen vlaggenschip. Naar onderen toe is het gat van Spakenburg met de promotie/degradatieplek ook acht punten. Zowel Spakenburg en De Treffers kunnen drie punten dus goed gebruiken om de blik naar boven gericht te houden. Wie wint de negende onderlinge competitiewedstrijd?

Bekerdroom

Spakenburg zag twee weken geleden de bekerdroom uiteen spatten, maar zal desalniettemin vol trots terugkijken op de bekercampagne van dit seizoen. FC Groningen en FC Utrecht werden uitgeschakeld en tegen PSV bleef de ploeg van Chris de Graaf tot het laatste fluitsignaal zicht houden op een nieuwe bekerstunt. De nummer 3 van Nederland trok uiteindelijk toch aan het langste eind met een 1-2 overwinning. De overwinningen zijn een mooi bruggetje om ook nog eens terug te blikken op het bekerseizoen van De Treffers. Met overwinningen op RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden was De Treffers de eerste amateurploeg ooit die in één seizoen, twee Eredivisie ploegen uitschakelde. Dat Spakenburg deze prestatie dit seizoen nog zou evenaren is absolute reclame voor het amateurvoetbal en de Tweede Divisie.

Spakenburg

Ondanks het bekersucces was Spakenburg de draad in de competitie even kwijt. Na de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht wonnen De Blauwen vier keer op rij niet in competitieverband. Tegen Noordwijk en OFC werden de punten gedeeld. Scheveningen en Quick Boys waren te sterk voor Spakenburg. Afgelopen weekend zette Spakenburg een punt achter deze mindere serie dankzij een overwinning op AFC, waardoor de Amsterdammers werden onttroond als koploper. Verdediger Masies Artien zorgde voor de vroege voorsprong, maar zag AFC ook al snel weer langszij komen. Na een half uur moest de thuisploeg verder met tien spelers en al vroeg in de tweede helft buitte Spakenburg het overtal uit. Floris van der Linden werkte een rebound van Luuk Admiraal binnen. Hiermee zijn meteen de twee aanvallers genoemd die cijfermatig het meest bepalend zijn bij Spakenburg. De boomlange spits Van der Linden scoorde elf keer en buitenspeler Admiraal tien keer. Op de eigen Westmaat is Spakenburg overigens een stuk minder productief en attractief dan buitenshuis. Thuis werd 14 keer gescoord en kreeg Spakenburg 16 tegendoelpunten. In uitwedstrijden staat de teller op 28 doelpunten en 25 tegendoelpunten. Op het puntenaantal heeft dit gigantische verschil in doelsaldo echter vrijwel geen effect. Thuis werden negentien punten verzameld en uit slechts eentje meer.

Eerdere resultaten

In de Tweede Divisie won De Treffers tot dusverre vier van de acht ontmoetingen. Drie keer won Spakenburg en het gelijkspel eerder dit seizoen was de enige puntendeling. In die wedstrijd kwam Spakenburg al na vijf minuten op voorsprong dankzij een fraaie lob van Wimilio Vink. Dankzij een benutte penalty van Brian Campman werd er toch nog een punt gered tegen Spakenburg, dat destijds nog gecoacht werd door Patrick Loenen.