De Treffers verliest cupfightersduel

SPAKENBURG – Beiden maakten furore in de KNVB-beker, de een wat meer dan de ander. Maar waar Spakenburg blijkbaar inspiratie aan het bekeravontuur heeft ontleend, geldt voor De Treffers eerder het omgekeerde. En dus trok ook deze keer Spakenburg aan het langste eind. Spakenburg – De Treffers: 2 – 0.

Wedstrijden volgen de laatste maanden veelal een vast patroon. In het begin is De Treffers sterker en op het eind wint de tegenstander. Zo ook nu. In de eerste helft op Sportpark De Westmaat maakten de roodzwarten deel uit van de betere ploeg. Al meteen in de eerste minuut knalde Dkidak vanaf de rand van het strafschopgebied op de lat. Even later kwam Coen Maertzdorf een teenlengte te kort om een voorzet van Wouters tot doelpunt te promoveren. Het initiatief lag dus bij de gasten uit Groesbeek, maar Spakenburg was wel degelijk gevaarlijk via uitbraken. Dekker ging Ippel voorbij en schoot voorlangs. Admiraal liet een vrije schietpositie lopen. De Treffers liet zich evenmin onbetuigd. Doelman Damen moest zich strekken op een schot van Bouyaghlafen (2x) en een schot van Campman zeilde over doel. Aan de overkant hield Niels Kornelis de voor hem opduikende Admiraal knap van een op dat moment niet verdiend doelpunt af. En zo kwam de rust in een toch boeiende wedstrijd met een 0-0 stand. In de tweede helft had de thuisclub de wind mee en dat was te merken. De blauwen namen het initiatief en dat leidde binnen een kwartier tot een 1-0 voorsprong. Dekker leverde een messcherpe voorzet af en die was deze keer wel besteed aan het hoofd van de boomlange Floris van der Linden. Dat het opstellen van een muurtje voor een vrije trap niet altijd handig is, bleek in de 75e minuut. De vrije trap van Ruiter veranderde de bal via de muur zodanig van richting, dat Niels Kornelis kansloos was op het over hem heen ploffende leder. De 2-0 voorsprong gaf Spakenburg niet meer uit handen. Daaraan kon ook de ingevallen Thomassen niets meer veranderen: hij kopte over uit een voorzet van Wouters. En dus moesten de Groesbekers wéér met lege handen naar huis.