Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Spakenburg – De Treffers


De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen Spakenburg. De Blauwen zijn net zoals De Treffers nog niet helemaal zeker van directe handhaving. Spakenburg verzamelde tot dusverre 35 punten uit 27 wedstrijden. De Treffers staat op 36 punten. Wie zet een volgende stap richting directe handhaving?

Verval

De huidige positie op de ranglijst van Spakenburg is opvallend gezien het vorige seizoen. In de zes wedstrijden die toen werden afgewerkt bleef Spakenburg ongeslagen. Er werd onder andere gewonnen van Katwijk en Koninklijke HFC, de huidige nummer 1 en 2 van de ranglijst. Iedere basisspeler van die wedstrijden verdedigt ook dit seizoen het blauw-Witte gestreepte tricot. Sterker nog, Spakenburg verloor dus geen enkele basisspeler maar haalde bovendien basisspelers van competitiegenoten. Zoals bekend spelen oud-spelers Lowie van Zundert en Boy van de Beek dit seizoen aan de blauwe zijde van de Westmaat. Van HHC Hardenberg maakten Joel Amakodo en Ravelino Junte de overstap. Op papier is Spakenburg dus sterker geworden, maar op het veld leverde dit niet het gewenste resultaat op. Spakenburg bivakkeert al vrijwel het hele seizoen in het rechter rijtje. 

Trainerswissel 

Trainer Eric Meijers werd al na 11 elf wedstrijden ontslagen en hierna nam het trainersduo Chris de Graaf en Jochem Twisker de taken over. In de eerste acht wedstrijden onder leiding van dit duo werden 19 van de 24 punten behaald. De tweede serie van acht wedstrijden leverden een stuk minder punten op: 7. De laatste weken boden kansloze nederlagen tegen GVVV (4-0) en TEC (0-2) weinig perspectief. Afgelopen dinsdag 26 april won Spakenburg op eigen veld met 1-0 van ASWH. De winnende treffer viel in de blessuretijd, waarna nog een treffer van ASWH  werd afgekeurd. Door deze zege maakte Spakenburg een sprongetje op de ranglijst. Desalniettemin zijn de Blauwen zoals reeds beschreven nog niet zeker van handhaving. Onder het nieuwe trainersduo stegen de Blauwen wel vijf plaatsen op de ranglijst, dus wat dat betreft lijkt de trainerswissel zijn vruchten te hebben afgeworpen. 

Cijfers

De achilleshiel van Spakenburg is de defensie. Alleen ASWH en Jong Volendam kregen nog meer tegentreffers dan de 49 doelpunten die Spakenburg al incasseerde. De Blauwen scoren zelf echter ook vaak. In totaal scoorden ze al 47 keer. De topscorer van Spakenburg en tevens van de gehele competitie is Floris van der Linden. Hij vond dit seizoen al achttien keer het net.

Eerder dit seizoen won De Treffers op eigen veld met 1-0 van Spakenburg. Dit was de zesde onderlinge wedstrijd. Behalve de thuiswedstrijd van dit seizoen won De Treffers nog drie keer van Spakenburg. Twee keer pakten de Blauwen de volle buit. 

Bezoekersinformatie

De Trefferssupporters worden verzocht plaats te nemen in het zogenaamde “open gasten-vak” bij Spakenburg. Spakenburg zal zorgdragen voor sanitaire voorzieningen en een hapje en een drankje voor de supporters.

Het adres van Sportpark De Westmaat is: Westdijk 12, 3752 AE  Bunschoten-Spakenburg.

De foto is afkomstig van Proshots.