Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Rick Wouters en Ifra Sow langer bij De Treffers

Rick Wouters en Ifra Sow hebben hun contract met één seizoen verlengd. De selectie van De Treffers ziet er daardoor volgend seizoen grotendeels hetzelfde uit als dit seizoen. Veertien spelers van de huidige selectie hebben inmiddels hun contract verlengd. Willem den Dekker komt over van Gemert.

Linksback Rick Wouters kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste seizoen. Rick: “Mijn eerste seizoen is heel goed bevallen bij De Treffers en ik heb het goed naar mijn zin. Helaas had ik erg veel pech omdat ik vorige week in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys voor de tweede keer mijn onderarm heb gebroken.” In de eerste wedstrijd tegen Jong Sparta kwam Rick ongelukkig ten val waardoor niet alleen zijn onderarm was gebroken, maar ook zijn pols uit de kom was. “Doordat mijn pols uit de kom was, heb ik toen geen operatie gehad. Na de tweede breuk heb ik wel een operatie gehad en nu is de breuk vastgezet met een plaatje. Het zou hierdoor niet nog een keer moeten gebeuren.”

In principe komt Rick dit seizoen niet meer in actie door zijn blessure en dus focust hij zich al op volgend seizoen. “Ik wil mezelf volgend seizoen over een heel seizoen bewijzen. In de vijftien wedstrijden van dit seizoen heb ik nog niet mijn beste spel over een langere periode kunnen laten zien.” Een wedstrijd waarin Rick indruk maakte was de thuiswedstrijd tegen Spakenburg. De 23-jarige linksback had toen voor het eerst sinds de eerste wedstrijd tegen Jong Sparta weer een basisplaats tijdens een competitiewedstrijd. Dankzij zijn goal won De Treffers toen met 1-0 en zijn directe tegenstander Vince Gino Dekker zat geen moment in de wedstrijd. Rick: “Het was een mooi moment dat ik scoorde in die wedstrijd. Verdedigend ging het goed en als linksback wil ik dan ook aanvallend mijn steentje bijdragen. Hopelijk speel ik volgend seizoen meer van zulke wedstrijden. Behalve de wedstrijd tegen Spakenburg was de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen natuurlijk ook een mooie ervaring.”

Al met al hoopt Rick dat hij volgend seizoen zo veel mogelijk wedstrijden kan spelen. Rick: “Het is frustrerend dat ik meer dan de helft van de wedstrijden heb gemist in mijn eerste seizoen. Ik kan daarom niet wachten op het volgende seizoen, zodat ik het vertrouwen kan terugbetalen!”.

De 20-jarige Ifra Sow heeft zijn verblijf bij De Treffers ook met één jaar verlengd. De vleugelaanvaller maakte in het seizoen 2019/2020 als jeugdspeler al zijn debuut en is dit seizoen voor het eerst onderdeel van de selectie. Ifra: “Ik heb het goed naar mijn zin bij De Treffers. We hebben een leuk en hecht team, dus ik zit helemaal op mijn plek.”

Ifra kwam dit seizoen tien keer als invaller binnen de lijnen voor ons eerste elftal. Verder speelde Ifra acht wedstrijden voor De Treffers O21, waarin hij zeven keer scoorde. In de voorbereiding op het huidige seizoen werd hij topscorer van de eerste selectie door vijf keer te scoren. Tegen het einde van de voorbereiding sloten Jordy Thomassen en Leroy George echter nog aan bij de selectie waardoor de kans op speelminuten werd verkleind. Ifra: “Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen bij het eerste elftal. Ik ben echter nog jong, dus ik ben geduldig. Het is geen schande dat ik op de bank zit achter de andere aanvallers.” Voor volgend seizoen heeft Ifra als doel om meer speelminuten te maken in het eerste elftal. Ifra: “Dit seizoen heb ik al stappen gezet in mijn ontwikkeling en volgend seizoen wil ik nog beter worden, zodat ik het mijn concurrenten lastig kan maken. Ik kijk er enorm naar uit!”

Wij wensen Rick en Ifra alvast veel succes en plezier toe voor volgend seizoen!

Selectie 2022/2023: Brian Sirvania, Gino van den Berg, Jordy Thomassen, Ricardo Ippel, Niels Kornelis, Tjeu Langeveld, Robin Janssen, Daan van Hees, Gavin Vlijter, Coen Maertzdorf, Teije ten Den, Willem den Dekker, Rick Wouters en Ifra Sow.