Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Scheveningen – De Treffers

De Treffers behaalde afgelopen weekend een belangrijke 3-1 zege op IJsselmeervogels en zag hierdoor de afstand met het linker rijtje slinken. Met nog drie wedstrijden op het programma tegen stuk voor stuk lager geklasseerde ploegen liggen er voor de rood-zwarten zeker kansen om het laatste seizoen van trainer Anton Janssen heel waardig af te sluiten. De eerste opponent in de laatste drie wedstrijden is Scheveningen. Deze promovendus staat op de veertiende plaats met 34 punten.

De Treffers en Scheveningen bepalend in kampioensstrijd

Door de bovenstaand genoemde overwinning van De Treffers door twee goals van Mees Siers en één van Lowie van Zundert nam de ploeg van Anton Janssen revanche op de ruime nederlaag bij IJsselmeervogels. Daarnaast maakte het de weg vrij voor AFC om zich een dag later tot kampioen van de Tweede Divisie te kronen. Deze ‘collega-zondagclub’ nam het op tegen Scheveningen en veroverde bij een overwinning de titel. Scheveningen hield in de eerste helft nog prima stand met als resultaat een 1-0 ruststand. In de tweede helft werden de gasten echter gedegradeerd tot figurant in een voorstelling met AFC in de hoofdrol en verloor het met 5-0.

Scheveningen opgeleefd in tweede seizoenshelft

Door de nederlaag tegen AFC leed de ploeg van trainer John Blok zijn derde nederlaag op rij. Hiermee gaat het de laatste weken minder dan in de rest van de wedstrijden na de winterstop. Scheveningen presteert in het tweede deel van de competitie namelijk aanmerkelijk beter dan in het eerste deel. Voor de winterse onderbreking werden er elf punten in zestien wedstrijden gehaald, de andere 23 punten werden veroverd in de vijftien wedstrijden na de winterstop. Een belangrijke speler in deze betere serie is spits Brandon Robinson. Hij scoorde dit seizoen elf keer en al zijn goals maakte hij in de tweede seizoenshelft.

Veel doelpunten, weinig punten op eigen veld

Met nog slechts twee thuiswedstrijden te gaan voor Scheveningen zullen de fans van deze ploeg zich nog wel eens verbazen over de wedstrijden die zich hebben afgespeeld op sportpark Houtrust. Slechts twee ploegen behaalden nog minder punten dan Scheveningen op eigen veld, maar toch overlegt de promovendus een positief doelsaldo in thuiswedstrijden. Dit is voornamelijk het gevolg van twee 4-0 overwinningen en één 6-1 overwinning die werd behaald. De mindere thuiswedstrijden werden veelal afgewerkt voor de winterstop, er werd toen namelijk geen enkele thuiswedstrijd winnend afgesloten. De eerder genoemde Brandon Robinson is samen met Mehmet Aldogan de topscorer van Scheveningen met elf goals. Achter hen scoorde Tim Peters inmiddels ook al tien keer. Van de 32 goals die dit trio gezamenlijk produceerde vielen er liefst 21 in thuiswedstrijden.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Edgar Bijl. Dit zal pas zijn zesde wedstrijd in de Tweede Divisie van dit seizoen worden. Bij zijn eerdere aanstellingen deelde Bijl achttien gele en één directe rode kaart uit. In de Keuken Kampioen Divisie stonden dit seizoen achttien wedstrijden onder zijn leiding en hierin liet hij 55 keer een gele en twee keer een (indirecte) rode kaart zien.

Schuift De Treffers verder op richting het linker rijtje? Tot zaterdag!