Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Scheveningen – De Treffers: Pakt De Treffers zes punten in het paasweekend?

Na de knappe 2-1 overwinning van De Treffers op Rijnsburgse Boys, staat maandag 18 april alweer de volgende wedstrijd op het programma. In de tweede officiële wedstrijd onder leiding van trainer Gert Kruys neemt De Treffers het op tegen Scheveningen. Beide ploegen ontlopen elkaar heel weinig. Na 25 wedstrijden veroverde De Treffers en Scheveningen beide 33 punten en scoorden ze 29 keer. De ploeg van trainer John Blok kreeg alleen vier tegendoelpunten meer. 

Moeilijk te verslaan

Scheveningen speelde tot dusverre negen keer gelijk en heeft daarmee de meeste remises van alle ploegen in de competitie. Alleen Quick Boys, Katwijk en Koninklijke HFC verloren minder vaak dan ‘de Schollekoppen’. De precies één maand oudere club dan De Treffers staat op een verdienstelijke tiende plaats en zal net zoals De Treffers zo snel mogelijk klassenbehoud veilig willen stellen. Scheveningen won afgelopen zaterdag met 0-2 op bezoek bij Jong Volendam en versloeg afgelopen dinsdag op eigen veld GVVV met 2-1. Enkele weken geleden behaalde Scheveningen een knap gelijkspel tegen koploper Katwijk. Inmiddels is de ploeg van John Blok vier wedstrijden op rij ongeslagen en verkeren ze dus in prima vorm. 

Blikvangers

Aanvaller Michael de Niet scoorde in de laatste twee wedstrijden en is ook clubtopscorer met negen doelpunten. Routiniers Tim Peters en Lex Immers scoorden beide drie keer. Maar liefst zes spelers scoorde twee keer. Net zoals De Treffers behoort Scheveningen tot een van de minder scorende ploegen van de competitie. De algeheel landskampioen bij de amateurs van 1996 scoort echter na de winterstop wel vaker dan voor de winterstop. Zeventien goals in twaalf wedstrijden na de winterstop versus twaalf goals in dertien wedstrijden voor de winterstop staan genoteerd.

Eerdere ontmoetingen

Eerder dit seizoen speelden De Treffers en Scheveningen met 1-1 gelijk. De gasten kwamen vroeg op voorsprong door een benutte penalty van Lex Immers, maar Brian Campman maakte nog voor de rust gelijk.  Met name in de tweede helft maakten geen van beide ploegen indruk. Na het duel met Scheveningen verloor De Treffers nog zes keer, maar inmiddels heeft ons vlaggenschip de wind gelukkig weer aardig in de zeilen. In totaal staan er vijf ontmoetingen tussen De Treffers en Scheveningen in de annalen. Twee keer won De Treffers, twee keer werd het gelijk en één keer won Scheveningen. Op sportpark Houtrust won De Treffers overigens nog nooit.

De Treffers en Scheveningen begonnen het dubbele paasprogramma beide goed met een zege. De Treffers of Scheveningen zou met een overwinning het linkerrijtje in kunnen stappen en daarmee terug kunnen kijken op een heel goed weekend. Veel plezier bij de wedstrijd!