De Treffers wint wéér

Op Paaszaterdag boekte De Treffers zijn tweede overwinning op rij. Een lang niet gekende weelde. Rijnsburgse Boys werd met 2-1 aan de zegekar gebonden. Op basis van het vertoonde spel in de eerste helft verdiend, op basis van het te weinig vertoonde spel in de tweede helft gelukkig.

Aan de week, voorafgaand aan de wedstrijd was de vraag wanneer hij zou komen. Maar daar stond hij dan, bij de dug-out, Gert Kruys, de interim-trainer die werd aangezocht om ervoor te zorgen, dat De Treffers ook het 51e jaar op het hoogste amateurniveau acteert. Of het daar aan lag, wordt natuurlijk nooit duidelijk, maar De Treffers liet zich in eigen huis sinds lang weer van de beste zijde zien in de eerste 45 minuten. Al na 18 seconden had Gavin Vlijter – de diepte in gestuurd door Robin Janssen – de score kunnen openen, maar de Rijnsburgse verdediging redde nog vóór de doellijn. Twee minuten later had de tegenstander juist weer pech. Een fraai opgezette aanval over links bracht de bal via de paal bij Furghill Zeldenrust, maar die wist op zijn beurt doelman Niels Kornelis niet te passeren. Daarna was het al Treffers wat de klok sloeg: de ene aanvalsgolf na de andere. Teije ten Den was een paar keer niet gelukkig in de afronding op aangeven van resp. een steeds beter acterende Leroy George en Brian Campman. Ten Den zelf bood na goed storen Jordy Thomassen een goede mogelijkheid, maar diens schot ging voorlangs. In de 37e minuut leek de verdiende voorsprong er toch te komen. Gavin Vlijter dook – volgens uw verslaggever niet in buitenspel, maar de achter hem staande Rijnsburgers dachten er anders over – op voor doelman Zonneveld en schoot de bal in de lange hoek. Helaas toch afgefloten vanwege off-side. Vijf minuten later had de thuisclub meer succes. Vlijter liep alsnog door op een diepe bal en legde terug vanaf de achterlijn op de mee opgerukte George, die Zonneveld geen kans gaf: 1-0. Rick Wouters maakte dat moment op het veld niet meer mee. Door een ongelukkige botsing met de reclameborden brak hij zijn pols.

In de tweede helft kon De Treffers – zoals we de afgelopen tijd wel vaker zagen – het hoge niveau niet vast houden. Het spel werd slordiger en het ging pas echt mis, toen Zeldenrust in de 58e minuut binnen het strafschopgebied werd gevloerd. Scheidsrechter Oostrom wees naar de stip en Jeroen Spruijt – wie anders? – bracht vanaf daar zijn ploeg op gelijke hoogte. Rijnsburgse Boys was tot dan niet meer gevaarlijk geweest, maar de roodzwarten leken nu de kluts kwijt te raken. Ze wisten de bal amper nog in de ploeg te houden en boden de tegenstander de kans om steeds meer druk te zetten. En die rook aan de overwinning. Het werd chaotisch en De Treffers leek blij te mogen zijn, als men dat ene winstpunt zou kunnen behouden. Tot in de 82e minuut Ricardo Ippel onreglementair ten val werd gebracht en De Treffers op zijn beurt een strafschop te nemen kreeg. Het lijkt de moeite waard om de komende weken op het nemen van strafschoppen speciaal te oefenen. Want ook de ingevallen Coen Maertzdorf slaagde er niet in om vanaf elf meter doelman Zonneveld te verslaan. Gelukkig was in de rebound de eveneens ingevallen Marlon Versteeg alert: hij joeg de terugspringende bal alsnog in de touwen. Nog een paar spannende minuutjes (maar liefst zes minuten extra tijd!), maar toen was de 2-1 overwinning een feit. Belangrijke drie punten, zij het dat De Treffers gehavend uit de strijd kwam: naast Rick Wouters raakte ook Gavin Vlijter ernstig geblesseerd, is waarschijnlijk voor weken uit de roulatie, en liep Ricardo Ippel tegen een gele kaart aan, die hem geschorst doet zijn voor het volgende duel tegen Scheveningen.