Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Scheveningen – De Treffers

De Treffers speelt aanstaande zaterdag opnieuw een uitwedstrijd. Op sportpark Houtrust nemen de rood-zwarten het op tegen Scheveningen. Vorig seizoen eindigden ‘de Schollenkoppen’ als achtste met 45 punten uit 34 wedstrijden. Dit seizoen staat de teller tot dusverre op drie punten uit vier wedstrijden. De ploeg van trainer John Blok staat op de 14e plaats. De Treffers staat 5e en zal op jacht gaan naar de derde overwinning op rij na winstpartijen op ADO’20 en Jong Sparta!

Scheveningen

De tegenstander van aanstaande zaterdag komt voor het zesde achtereenvolgende jaar uit in de Betnation Divisie. De landskampioen van 1996 bij de amateurs sloot de voorbije twee seizoenen af als nummer acht. Deze positie in de middenmoot kwam met name tot stand dankzij een eindsprint in het laatste deel van de competitie. In het seizoen 2021/2022 behaalde Scheveningen 21 van de in totaal 50 punten in de laatste elf wedstrijden van de competitie. Ook vorig seizoen was Scheveningen in de laatste periode op dreef. Toen werden 23 van de uiteindelijke 45 punten behaald in de laatste elf wedstrijden. 

Vergeleken met vorig seizoen zijn er niet al te veel personele wijzigingen bij Scheveningen. Middenvelder Ian van Baalen, verdediger Jordy Strooker en Virgil Tjin-Asjoe zijn de nieuwkomers met een basisplaats. Dit seizoen is Julian Markvoort Beke tot nog toe de meest in het oog springende speler bij Scheveningen. De 22-jarige aanvaller scoorde twee doelpunten en gaf één assist. Hiermee is hij betrokken bij 50% van de Scheveningse doelpunten en hier had de aanvaller slechts vier invalbeurten en 96 minuten speeltijd voor nodig. Bovendien heeft hij na vier wedstrijden zijn bijdrage van vorig seizoen al ruimschoots overtroffen. Toen scoorde Markvoort Beke één keer in 26 optredens. 

Stand van zaken

De Treffers en Scheveningen namen het in dit nog korte seizoen al op tegen drie dezelfde tegenstanders: Quick Boys, GVVV en ADO’20. In de eerste speelronde was Quick Boys met 1-3 te sterk voor De Treffers. Deze overwinning kreeg een goed vervolg tegen de manschappen van John Blok, die met 5-1 verloren. Tot zover de overeenkomstige resultaten. De Treffers kwam tegen GVVV namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar Scheveningen won met 3-1 van de promovendus. Daarentegen wonnen de rood-zwarten overtuigend met 3-0 van ADO’20 en ging Scheveningen met 4-1 onderuit tegen deze ploeg. Wat deze uitslagen zeggen over de onderlinge krachtsverhoudingen tussen De Treffers en Scheveningen weten we zaterdag omstreeks 16:30 uur. Wat opvalt is dat Scheveningen in de eerste vier competitiewedstrijden al twaalf tegendoelpunten kreeg. Dat is het hoogste aantal van alle ploegen in de Betnation Divisie.

Onderlinge resultaten

De Treffers en Scheveningen speelden acht keer tegen elkaar.. Vorig seizoen won De Treffers op bezoek bij Scheveningen met 1-2. Jordy Thomassen zorgde in de eerste helft voor de 0-1 vanaf de penaltystip. Een kwartier voor tijd leek Gavin Vlijter de wedstrijd in het slot te gooien met de 0-2, maar David Kappel zorgde in de derde minuut van blessuretijd toch nog voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het bij en daardoor won De Treffers voor het eerst op bezoek bij Scheveningen. In totaal wonnen de rood-zwarten drie keer, twee keer schreef Scheveningen drie punten bij en drie keer werd het gelijk.