Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Scheveningen – De Treffers


Dit weekend speelt De Treffers een uitwedstrijd tegen Scheveningen. De Schollekoppen behaalden in veertien wedstrijden elf punten en staan daarmee op de vijftiende plaats

Vorm

Scheveningen behaalde in de laatste vijf wedstrijden vijf punten. Het meest opvallende is dat de ploeg van trainer John Blok hierin zes keer wist te scoren. Daarmee scoorden ze één doelpunt meer dan in de eerste negen wedstrijden van het seizoen. Onderdeel van deze vijf wedstrijden was onder andere een 2-3 overwinning op nummer 4 Quick Boys. Verder speelde Scheveningen gelijk tegen Noordwijk en OFC. Er werd verloren van Excelsior Maassluis en koploper AFC. Desondanks is Scheveningen dus na een mindere start wat beter op gang gekomen. 

Sterk na de winterstop 

Ook vorig seizoen startte Scheveningen minder sterk en kwamen ze laat op gang. De eerste periode werd toen afgesloten met twaalf punten, de tweede periode met zestien punten en de laatste en derde periode met 25 punten. Dit verschil is ook te zien in de resultaten van de zes onderlinge wedstrijden tussen De Treffers en Scheveningen. Drie keer speelden de rood-zwarten voor de winterstop tegen Scheveningen en dat leverden zeven punten op. In drie wedstrijden na de winterstop werd er slechts één punt behaald.

Blikvanger 

Mike de niet topscorer met vier doelpunten. Na meer dan een derde van de competitie is hij beduidend minder productief dan vorig seizoen. Toen scoorde de spits achttien keer. Veruit de bekendste naam bij Scheveningen is Lex Immers. De oud-prof is inmiddels 36, maar met twee doelpunten en drie assists nog erg belangrijk voor Scheveningen.